Strandbibliotek på Tofte

To uker i sommer kan du både bade og låne bøker på Apotekerstranda på Tofte. Kanskje blir det høytlesning også?

En dame sitter på et teppe og holder frem en bok. I bakgrunnen ses en hylle med flere bøker, og en strand.
To uker i sommer flytter bibliotekar Kine Selbekk Ottersen deler av biblioteket ut på Apotekerstranda på Tofte. Foto: Øivind Strand Sandbu

– Vi er heldige som har så fine områder rett ved biblioteket, og om sommeren er det jo ekstra flott, sier bibliotekar Kine Selbekk Ottersen.

I sommer vil hun sammen med kollegaer rigge opp et minibibliotek under det store treet på Apotekerstranda, en uke i juni og en uke i august. Her vil du finne både barne- og ungdomsbøker, men også blader og magasiner for voksne.

– Alt vi tar med oss skal være enkelt å lese mens du ligger på stranda. Jeg tenker det er en fin måte å kombinere aktiviteter for barnefamilier, smiler hun, og legger til at det trolig også blir flere spontane lesestunder underveis.

Håper på mye besøk

Det er første gang biblioteket på Tofte flytter ut, men dersom det fungerer godt i sommer håper Kine at det kan bli en fast tradisjon.

– Ved å oppsøke både innbyggere og hyttefolk der de er, håper vi samtidig å gjøre tilbudet vårt mer kjent. Får du lyst til å låne med deg bøker hjem etter strandturen, er det bare to-tre minutter å gå til biblioteket, sier hun.

– Vi håper jo også at dette skal føre til at flere leser mer!

Strandbiblioteket rigges opp en uke i starten av skoleferien, og en uke mot slutten av ferien.  

– Tilbudet har selvfølgelig værforbehold, men vi håper på mye sol og godt besøk, sier Kine, og oppfordrer flere askerbøringer til å legge et besøk innom Tofte og Apotekerstranda i sommer.

En hylle med mange bøker. I bakgrunnen ses en strand.
Velkommen til strandbiblioteket i sommer! Foto: Øivind Strand Sandbu

 


Strandbibliotek

  • Apotekerstranda på Tofte
  • Mandag – torsdag i uke 26 og uke 32, fra 12.30-14.00
  • Barne- og ungdomsbøker, men også magasiner og blader for voksne

Finn flere tips til sommeraktiviteter i Asker på hvaskjeriasker.no

 

Tekst: Marit Asheim