Gleden ved å glede andre

Visste du at Asker har over 600 frivillige organisasjoner? Bak tallet står utallige innbyggere som gir av sin tid og sitt engasjement for andre. Denne utgaven viser frem flere inspirerende eksempler på frivillighet.

Ordfører Lene Conradi står lent til en bjørkestamme. Smiler. Et rødt hus i bakgrunnen.
Foto: Elin E. Worren

Det er så gøy å se hvordan innbyggertorgene våre bringer ulike krefter sammen til glede for lokalmiljøet. Demenskoret er et godt eksempel på samspillet mellom frivillige initiativ og krefter, og kommunens tjenester og tilbud. Gjennom valgfaget «Innsats for andre» erfarer skoleelever verdien av frivillig innsats, og får nyttige verktøy og verdier med seg videre i livet.

Når den 10. kulturfestivalen i disse dager står for tur med mange gratis aktiviteter, er det takket være mange som står på uten betaling. Frivillige krefter står også bak mange av sommerens opplevelser. Tenk på det når du går på turstiene som DNT har merket, besøker et av våre gallerier eller bruktbutikker. Over alt skaper frivillige noe til glede for andre.

Har du lyst til å bidra som frivillig? Mulighetene er mange! Ta kontakt med innbyggertorget ditt, så hjelper de deg å finne frem i landskapet. På hvaskjeriasker.no finner du mange tips til aktiviteter å være med på – eller bidra til. Vår- og sommerdagene blir enda lysere når vi får glede andre!

 

Lene W. Conradi, ordfører