– Møteplassen skaper vi sammen

Jobbsøkerkurs, sjakk, syverksted, byttedager eller barseltreff. På innbyggertorgene kan du låne gratis lokaler til de aller fleste type arrangementer.

Marte og Anders sitter sammen på en sykkel, hun bak rattet og han i en vogn foran. Begge strekker begge armene ut i lufta.
VELKOMMEN: Marte Kjølstad og Anders Engen ønsker enda mer aktivitet på Borgen innbyggertorg. Kom gjerne innom om du har en idé eller noe du ønsker å holde på med. Foto: Torbjørn Tandberg

– Her kan egentlig hvem som helst komme med ideen sin, enten som enkeltperson, gruppe eller forening. Så lenge et tilbud er gratis og åpent for alle, vil man få låne gratis lokaler og få tilrettelegging og hjelp av oss, sier Marte Kjølstad, hussjef på Borgen innbyggertorg.

– Velkommen innom

I dag er det flere faste ukentlige aktiviteter på innbyggertorget. Seniortrim, språkkafé og lunsjklubben er allerede godt etablert. Det samme er egne barseltreff hver torsdag. Kjølstad ønsker flere velkommen inn med sine egne forslag.

– Vi ønsker å være en arena hvor man kan møte andre med felles interesser og gjøre ting sammen. Alle som har en idé er velkommen innom for å snakke med oss. Vi hjelper gjerne til med å sette i gang.

Mange muligheter

På initiativ fra enkeltpersoner har det tidligere vært arrangert både fotokurs for ungdom, reparasjonsverksted, jobbsøkerkurs og barseltrening. Et eget frøbibliotek, symaskiner og den populære bokbytteboden kan for eksempel gjerne benyttes i flere sammenhenger. Skulle noen ønske å trene sammen, arrangere foredrag eller hobbyverksted – er det plass til alt.

– Vi har lokaler, utstyr og nettverk, og kan hjelpe til med å finne tidspunkter som ikke kolliderer med andre tilbud i nærmiljøet, sier Kjølstad.

Hvis du ønsker oversikt over tilbudene på hvert hus, kan du sjekke ut nettsiden hvaskjeriasker og hente brosjyrer på innbyggertorgene.


Innbyggertorget

Innbyggertorget er en møteplass vi skaper sammen. Der innbyggere, organisasjoner og næringsliv sammen fyller møteplassen med aktiviteter til glede for lokalmiljøet. Innbyggertorget er en møteplass for alle, enten du har et ærend eller ikke. Det er også kommunen nær der folk bor, med kommunale tjenester som bok- og kulturtilbud, informasjon og veiledning i kommunens tjenester.

I Asker har vi sju, snart åtte innbyggertorg: I Asker sentrum, Borgen, Heggedal, Holmen, Slemmestad, Sætre, Tofte og etter hvert også i Spikkestad.

 

Tekst: Marit Asheim