Stor oppslutning om koronavaksinasjon i Asker

Over 90 prosent av Askers befolkning over 16 år har fått minst én dose koronavaksine. De fleste er nå fullvaksinerte.

Kommuneoverlege
TAKKNEMLIG: Kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp, takker alle som har bidratt i vaksinasjonsarbeidet. Foto: Elin Eike Worren

– Det er svært gledelig å se at en så stor andel av Askers befolkning har takket ja til å la seg vaksinere mot korona. Det gjør hver enkelt av oss mer beskyttet mot å utvikle alvorlig sykdom og bidrar til å stoppe smittespredningen i askersamfunnet, sier kommuneoverlege Meera Grepp.

Fortsatt mulig å få vaksine

Massevaksinasjonsprogrammet går nå mot slutten i Asker kommune. Alle over 16 år har nå fått tilbud om dose to og barn fra 12 til 15 år har mottatt én dose koronavaksine.

Det betyr ikke at vaksinering mot korona er over, eller at det er for sent å få koronavaksine hvis du har ventet med å ta den.

– Vi fortsetter å vaksinere innbyggere som ønsker koronavaksine. Det er bare å ringe vår vaksinasjonstelefon og bestille time, eller å registrere seg for vaksinasjon på kommunens nettsider, sier Grepp.

Stor innsats av både ansatte og frivillige

I tillegg til oppslutning fra innbyggere, har Asker kommune opplevd stor oppslutning om vaksinasjonsarbeidet fra frivilligheten og kommunens egne ansatte.

– Jeg vil takke alle som har bidratt til dette viktige arbeidet; ansatte ved kommunens bo- og omsorgssentre, ansatte i hjemmetjenesten og fastlegene i kommunen, som bidro til en trygg og effektiv vaksinering av Askers aller eldste innbyggere i trygge rammer tidlig i 2021, frivilligheten som har stilt opp underveis, og ansatte som har blitt omdisponert til arbeid på Vaksinasjonsklinikken, sier Grepp og legger til:

– En stor takk går også til alle dere som har vaksinert dere. Den høye vaksinasjonsdekningen gjorde at vi kunne gjenåpne Norge 25. september, og de aller fleste av oss kan nå leve som normalt. Det er svært gledelig. I Asker opprettholder vi beredskapen slik at vi kan følge med på smittesituasjonen i vår kommune og gjennomføre nødvendige tiltak ved behov.

TEKST: Vibeke Lindeberg Sand.