Verdt å vite

Det finnes mange gode tilbud og tjenester for deg som bor i Asker kommune.

Støtte til oppussing
Foto: Adobe stock

Lurer du på hvordan du kan pusse opp og samtidig ta vare på miljøet?

– Vi er i gang med å utforme en ny rådgivningstjeneste der innbyggerne kan ta kontakt og få konkrete råd og anbefalinger. Vi håper tilbudet vil stå klart til våren, sier miljørådgiver Bente Støa.

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder oppussing. I 2020 pusset vi opp for 84 milliarder kroner, viser tall fra Prognosesenteret.

– Det er mye du og jeg kan gjøre for miljøet når vi pusser opp. Det handler blant annet om reduksjon av avfall, bruk av miljøvennlige og varige materialer og valg av energibesparende løsninger. I tillegg kan reparasjon og ombruk bli en vinner for både miljøet og lommeboka, sier Støa.

Samvær rundt gryta

Fram mot jul kan Askers seniorer melde seg på ulike arrangementer rundt om i kommunen.

– Sammen med Norsk Smaksskule, NaKuHel og DNT Asker Turlag arrangerer vi flere aktiviteter der matglede og matinspirasjon står i høysetet. Det blir både bakstekurs, utebrunsj og ulike foredrag, forklarer prosjektleder Astrid Grette.

Mer informasjon finner du i kommunens aktivitetskalender: hvaskjeriasker.no.

Har du innspill til handlingsprogrammet?

Kommunedirektørens forslag til handlingsprogram for perioden 2022-2025 ble lagt fram 21. september.

Handlingsprogrammet gir grunnlaget for kommunens prioritering av ressurser, planleggings- og samarbeidsoppgaver samt satsninger og tiltak innenfor de ulike tjenesteområdene. FNs bærekraftsmål danner et rammeverk for utviklingen av askersamfunnet og ligger til grunn for våre satsningsområder. Vi følger opp den nasjonale målsettingen om at Norge skal være et lavutslippssamfunn innen 2050 gjennom temaplan for handling mot klimaendringene og handlingsprogrammets klimabudsjett.

Forslaget til handlingsprogram ligger nå på høring, og våre innbyggere kan gi sine innspill via kommunes nettsider.

Få informasjon om din faktura når det passer deg

Nå kan du finne informasjon om dine betalte, ubetalte og delbetalte fakturaer på Min side. Du kan også finne opplysninger om eiendommen din, for eksempel informasjon om vannforbruk, renovasjonstjenester og feiing.

Med disse løsningene gir vi deg fleksibilitet og mulighet til å finne informasjonen du er ute etter akkurat når du trenger den. Min side finner du på kommunens nettsider.

Aktiviteter for enhver smak

Drømmer du om å oppleve en klassisk konsert, se en kunstutstilling eller lære et nytt språk i høst? Trenger du digital hjelp, mangler du en turkamerat eller lurer du på hva du skal gjøre med barna i helgen?
Sjekk kommunens proppfulle aktivitetskalender Hva skjer i Asker (hvaskjeriasker.no). Siste nytt er oversikt over organiserte aktivitetstilbud over hele kommunen.

Pårørende til en rusavhengig?

Grindestua, Asker kommunes rusfrie møteplass, har ansatt Anita Sundbakken som pårørendekontakt og har startet en pårørendegruppe som møtes mandager.

– Mange som har deltatt i en pårørendegruppe, får en aha-opplevelse gjennom å se seg selv, anerkjenne hvor sliten en kan være og møte andre med liknende erfaringer. Vårt fokus er på de pårørende, og hvordan de kan ta vare på seg selv i en krevende livssituasjon – slik at de også blir bedre hjelpere, sier Sundbakken.

Ønsker du å høre mer? Ring Anita på tlf.: 950 63 492.

Ord på overtid

Som en reaksjon på utviklingen i Afghanistan, startet Askerbibliotekene kampanjen «Ord på overtid», der de gir fire ukers bokerstatning til ICORN og Norske Pen sine nødfond. Flere bibliotek i Norge har sluttet seg til kampanjen.

– Norske bibliotek jobber hver eneste dag for ytringsfrihet. Men selv om vi i vårt samfunn gjør det, er det i verden rundt oss helt andre utfordringer. Der forsvinner ytrerne – en etter en, forklarer virksomhetsleder Siri Tidemann Nålsund, og legger til: – I Asker må lånere erstatte tapt materiale. Nå skal vi gi fire ukers returomsetning til ICORN og Norske Pen sine nødfond. En bok som skulle vært levert, er på en måte «ord på overtid», og disse kan bedre vilkårene for det frie ord i Afghanistan.