Vinneren av årets 17. mai tegning er kåret

Et av Askers sikreste og vakreste vårtegnene er jakten på den flotte tegningen som skal få æren av å pryde Asker kommunes offisielle 17. mai program. I år har kunstneren gjort seg ekstra flid.

Vinner av tegnekonkurransen for 17. maiprogram 2022
17. MAI-STEMNING: Solveig Fossland Jahreie i 3B på Midtbygda skole er kunstneren bak årets 17.mai tegning. Nå gleder hun seg til en ordentlig 17.maifeiring, den første i hennes skolekarriere.

Denne våren er det Solveig Fossland Jahreie (8) i klasse 3B på Midtbygda skole, som har blitt kåret til vinneren av tegnekonkurransen blant elevene i Asker-skolen.

– Jeg begynte med tegningen i Kunst og Håndverkstimen på skolen en fredag, men ble ikke fornøyd, så jeg fortsatte hjemme i helgen, forteller den unge kunstneren som fikk den glade beskjeden rett før påskeferien.

Da ASKER-magasinet var på besøk, fikk resten av klassen vite at de hadde en celebritet blant dem. Det brøt ut spontan applaus og mange beundrende utrop da læreren viste fram den detaljerte og fargerike tegningen til klassen.

– Jeg måtte være ekstra lenge oppe på søndag kveld for å gjøre den ferdig, så jeg var litt trøtt mandagen etter, men det var verdt det, smiler hun.

En hemmelighet i tegningen

Solveig har med kunstverket sitt ønsket å vise fram mangfoldet i Asker.

– Jeg begynte med å tegne menneskene, og da søkte jeg på nett for å finne ulike bunader, forteller hun.

Venner, is og 17.maitog er viktige ingredienser i det lystige bildet, og hun kan avsløre en hemmelighet:

– Den lyshårede jenta forrest i toget er meg selv, smiler hun lurt.

Jahreie synes det er veldig gøy, men også litt rart, å ha gått av med den ærefulle seieren. Skjønt, det lå kanskje i kortene?

– Mamma vant også en sånn 17. mai tegnekonkurranse da hun var liten, forklarer hun, før vennene flokker seg rundt henne for å beundre kunstverket.