Birøkt på Holmen Senter

På Holmen Senter er grøntområder og blomsterfat fylt av pollineringsvennlige blomster – og et eget birøkt-prosjekt er en helt naturlig del av miljøsatsingen.

En bestefar og barnebarn ser ut vinduet på bikuber rett utenfor. En ansatt på innbyggertorget står i forgrunnen og ser mot kamera.
BIZZI: Selma, Therese og Nicos Koutsimanis følger med på det yrende livet i bikubene utenfor vinduene til Holmen innbyggertorg. Foto: Svein-Ivar Fors

– Jeg har gått på birøkterkurs og skal røkte biene her hos oss. Vi håper selvsagt å få litt honning ut av kubene våre, for her er det butikker som er interessert i få selge honningen, forteller driftstekniker Jan Henrik Wrangell.

– Blant de som har vist stor interesse for prosjektet er Holmen innbyggertorg. Vi fikk umiddelbart ja da vi spurte om å sette kubene utenfor vinduene deres i 4. etasje. Dette har vist seg å være en spennende aktivitet å følge med på fra innsiden av vinduet. Her kan alle som er innom både nyte utsikten til fjorden og det yrende bie-livet ved kubene.

 

Tekst: Svein-Ivar Fors