Brannsikker sommer

Sommer betyr for de fleste også ferietid. Enten du skal på hytta, båten, hotell eller campingferie, ta med deg seks tips til hvordan ha en brannsikker sommer.

To røde brannslokningsapparater og et brannteppe i fokus. At flagg, båter og sjøen i bakgrunnen.
BRANNSIKKER SOMMER: Still best mulig forberedt for en trygg og god ferie, også i båten.

Bålforbud fra 15. april til 15. september

I denne perioden er det ikke tillatt å tenne bål, engangsgriller, bålpanner eller liknende i eller i nærheten av skog og annen utmark.
I Asker og Bærum er det lov å brenne Sankthansbål så lenge du tar forholdsregler. Du er alltid selv ansvarlig for å opptre forsvarlig, og på en slik måte at brann ikke oppstår. Dette gjelder alle, hele tiden og overalt.

Grilling

Du kan fortsatt grille i egen hage, i parker eller på etablerte grill- og bålplasser. Vær oppmerksom på at hvis skogbrannvarselet viser høyt farenivå, frarådes all aktivitet som kan medføre brann.

På hytta

Husk at det er samme krav til brannsikkerhet på hytta som i vanlige boliger. Sjekk og test røykvarsleren – og skift batteri i røykvarsleren. Brannslokkeapparatet må også sjekkes med jevne mellomrom, slik at du vet at det virker.

På camping

Gjør deg kjent med sikkerhetsreglene når du kommer til en ny campingplass. Akkurat som hjemme eller på hytta er det påbudt med røykvarsler og brannslokkingsutstyr i campingvogner og bobiler.

På båttur

Fortøy i god avstand til andre båter, slik at det er mulig å slippe ut om en brann skulle oppstå. Brannvesenet anbefaler å ha gassvarsler, CO-varsler og røykvarsler i båter med overnattingsmuligheter.

På hotell

Sjekk at rommet har røykvarsler som virker, gjør deg kjent med rømningsveiene og hvor det finnes slokkeutstyr. Et lurt tips er å alltid ta med reiserøykvarsler. Plasser den så høyt i rommet som mulig.

Mer om brannsikker sommer og fritid.

Tekst: Eira Kamhaug


Her er noen av stedene du kan møte brannvesenet i Asker i sommer:

  • Toftedagen - lørdag 2.juli.
  • Jubileum Holmsbu vel - 27.august
  • Åpen dag i Asker - lørdag 24.september