Fikk hjelp til nytt gjerde

Caroline Fosnæs syntes det var så mange lover og regler å sette seg inn i da hun skulle sette opp et gjerde på egen eiendom. Hjelpen var nær – på innbyggertorget på Slemmestad.

Tre personer sitter rundt et bord i et møterom. Midt på bordet står en pc. Kvinnen på venstre side av bordet har papirer med skjema på foran seg, og på motsatt side av bordet sitter en mann og en kvinne. Alle tre ser i kamera og smiler.
GOD HJELP: Caroline Fosnæs (til v.) blir guidet av rådgiverne Christian Karlsen og Mette Berg-Jensen. Foto: Tore Shetelig

Hver torsdag tar to byggesaksveiledere imot innbyggere på drop in. 

– Dette tilbudet synes jeg er helt topp. Det blir noe helt annet å møte rådgivere fra kommunen, ansikt til ansikt, enn å sitte hjemme og klø seg i hodet og lure på hvor man skal krysse av på skjemaene. Det er vanskelig å finne fram på egenhånd, og derfor er dette veiledningstilbudet helt supert, sier Caroline Fosnæs til Askermagasinet. 

Kvinnen fra Midtbygda lurte blant annet på om hun trengte å søke om dispensasjon når det gjaldt høyden på gjerdet hun skal sette opp. 

Fikk klare svar 

– Der fikk et jeg et klart svar om at dispensasjon trengte jeg ikke. I det hele tatt fikk jeg klare og gode svar på det jeg lurte på, sier en fornøyd gjerdebygger. 

Christian Karlsen jobber med byggesaksveiledning på Slemmestad innbyggertorg – hvor de har hatt dette tilbudet i to år. Hver torsdag kan innbyggere komme innom. 

– Mange av sakene folk spør om er oversiktlige, og det viser seg at det holder med et kvarter per besøkende. Skal du bygge hus, blir det jo noe helt annet. Da må du ta kontakt i forveien, og så avtaler vi en times forhåndskonferanse, forteller rådgiveren. 

Mellom seks og åtte innbyggere pleier å komme innom på torsdagene, for å spørre om alt fra bygging av støttemurer til oppføring av garasjer eller solcelleanlegg på tak. 


Byggesaksveiledning på innbyggertorgene 

  • Våre saksbehandlere kan hjelpe deg i gang dersom du har små prosjekter du ønsker å gjennomføre. Det kan for eksempel være spørsmål om små tiltak som tilbygg, terrasse, garasje, påbygg, støttemurer, basseng, bod og innsetting av vindu eller dør. 
  • Du vil få tips og veiledning, og beskjed om ditt prosjekt er søknadspliktig eller ikke. 
  • Det finnes byggesaksveiledning på fire innbyggertorg: Asker, Holmen, Slemmestad og Tofte.
  • Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg, tidspunkter for veiledning og hvordan du kan ta kontakt.
  • Hver dag med veiledning ligger også inne i kalenderen på Hva skjer i Asker.

 

Tekst: Tore Shetelig