En sommer full av muligheter

Det står ikke på tilbud og muligheter for kortreiste opplevelser i Asker. Og skal jeg komme med en oppfordring må det være å oppsøke minst ett nytt sted eller én ny aktivitet i Asker denne sommeren. Benytt sommermånedene til å utforske bygda vår!

Ordfører Lene Conradi står lent til en bjørkestamme. Smiler. Et rødt hus i bakgrunnen.
Foto: Elin E. Worren

Etter flere år med restriksjoner, har vi tatt hverdager og festdager tilbake med aktiviteter og arrangementer som samler og bygger felleskap. 17. mai stod tettsted og nærmiljø i hele bygda nærmest i fyr av glede og felleskap. Slike dager styrker den lokale tilhørigheten vår.

Gjennom samlende arrangementer blir Askers særpreg og skjulte skatter løftet frem. Nylig gikk Trebåtfestivalen av stabelen i Sætre, den første etter at vi ble en ny kommune. Hele dette året markerer Oslofjordmuseet at det er hundre år siden båtkonstruktør Jan Herman Linge ble født, og inviterer blant annet til kurs i båtrestaurering for ungdom. En av Norges eldste idrettsklubber Graabein i Sætre feirer 150 år med arrangementer gjennom hele året. Nå står vi foran sommeren med konserter, og tradisjonsrike treff som Toftedagen og Bringebærfestivalen. Også i år samarbeider ulike organisasjoner om et rikholdig aktivitetsprogram for barn og unge. Flere av aktivitetene betyr sommerjobb for andre ungdommer. Vinn-vinn!

Tusen takk til alle som skaper opplevelser, moro og sommerminner i hele Asker!

Jeg ønsker store og små en riktig god sommer!

 

Lene W. Conradi

Ordfører