Ny bruktbutikk på Trekanten

Den nye butikken med brukte ting holder åpent ut mai.

Dame står med åtte spill i hendene. Butikklokale i bakgrunnen
KORTVARIG: – Velkommen til bruktbutikken på Trekanten, sier Sandra Therese Rystad Hedlund. – Vi er her ut mai, forteller Anja Østerli, bak disken. Foto: Torbjørn Tandberg

Bruktbutikken ligger i 2. etasje på Trekanten i Asker sentrum. Der kan du få kjøpt rene og hele leker, brettspill, puslespill, sport- og fritidsutstyr, bøker, sesongvarer til våren og mye mer.

Moderne og oversiktlig bruktbutikk

– Vi tester ut et moderne og mer oversiktlig konsept, og alle varene er vasket og sjekket, forteller prosjektleder for ombruk i Asker kommune, Anja Østerli.

Asker kommune har arbeidssentre for arbeidstakere med behov for individuelt tilrettelagt arbeid. De er sterke bidragsytere i bruktbutikken. Daleløkken arbeidssenter har snekret alt inventaret. Solbrå arbeidssenter vasker og sjekker alle varer og har laget de fine prislappene og kortene i butikken. Sammen med Galleri Unika og Sem arbeidssenter leverer de flotte og populære redesignprodukter.  

– Bruktbutikken skaper nye arbeidsoppgaver for ulike arbeidstakere. Det er verdifullt for enkeltmennesker og en del av kommunens ansvar, forteller Anja. 

Skal lytte til innbyggerne

Kommunen planlegger ombrukssenteret med flere bruktbutikker og reparasjonstjenester under samme tak, og ønsker lokaler i tilknytning til annen handel. Sted er ennå ikke avklart.

– Vi ønsker ikke å drive bruktbutikk, vi skal være en sentral bidragsyter i omstillingen til sirkulære tjenester. Vi skal tilrettelegge for økt ombruk og reparasjon, forklarer Anja.

Hvert år leverer innbyggerne i Asker kommune cirka 10 tonn blomsterpotter til ombruk, og kaster i snitt over 11 tonn elektronikk hver uke.

– Ved å samle flere butikker og tjenester under samme tak skaper vi stordriftsfordeler som er avgjørende for næringsaktører i oppstart eller omstilling. Vi ønsker at tonnevis med varer på gjenvinningsstasjonene kan brukes om igjen, og at næringsaktører ser mulighetene, avslutter Anja Østerli og oppfordrer interesserte næringsaktører til å ta kontakt med henne.

Tekst: Christina Ek Reindal