Verdifull variasjon

September kommer alltid med både vemod og forventninger. Sommerferien med sin gode miks av late og aktive dager ligger bak oss.

Ordfører Lene Conradi står lent til en bjørkestamme. Smiler. Et rødt hus i bakgrunnen.
Foto: Elin E. Worren

Lange kvelder ute er erstattet med innetid og leggetid – impulsivitet med planer og plikter. Jeg er veldig glad i alt sammen, og mest av alt verdsetter jeg variasjonen. Jeg elsker sommeren for alt den gir oss av lys, luft, frihet og minner. Og så elsker jeg høstens farger, klarhet og hverdagslige rutiner. Helgene som kjærkomne pusterom, ute på tur eller inne i sofaen – varmere mat, flere tente lys. 

Skoler, barnehager og fritidsaktiviteter er i full gang igjen – viktige arenaer for lek, læring, fellesskap og tilhørighet. I denne utgaven av Askermagasinet kan vi lese om Blakstad skole som har uteskole for alle elever en dag i uken. Vi trenger variasjon i hverdagen vår. 

Nye inntrykk og utfordringer er sunt for oss alle. En kjent og kjær Asker- og Vollen-patriot som dessverre gikk bort i sommer, Geir Børresen, var et forbilde som viste oss at livet er best når vi evner å beholde lekenheten i oss uansett alder. Vi har det best når vi får bruke de ulike egenskapene våre, både fysisk og mentalt! 

Askermagasinet gir oss noen smakebiter på hva vi kan finne på i Asker denne høsten. Husk også å sjekke aktivitetskalenderen «Hva skjer i Asker» på nettet (hvaskjeriasker.no), eller oppsøk et av innbyggertorgene våre for inspirasjon. 

Ha gode høstdager i Asker! 

 

Lene W. Conradi

Ordfører