Vil samle flere kreative unge

Mari og Henriette savnet et sted å være kreative sammen med andre unge voksne. Da de ikke fant noe som passet, laget de en egen gruppe.

To jenter sitter på hver sin side av et bord, ser mot kamera og smiler. Bordet er fullt med ulike tegninger og malerier, pensler og maleutstyr.
PLASS TIL FLERE: Mari og Henriette ønsker flere velkommen til kreative søndager. Foto: Marit Asheim

- Siden april har vi møttes annenhver søndag her på Hasselbakken i Asker sentrum, forteller Mari Emilie Tandberg Swensen (23).

Gjennom en bekjent ble hun tipset om at man kan låne lokaler gratis, så lenge aktiviteten er åpen for alle. Man søker gjennom Asker frivilligsentral, og tilbudet blir synliggjort på siden hvaskjeriasker.no.

- Vi har lenge snakket om at det hadde vært gøy å møte flere jevnaldrende med felles interesser. Nå håper vi flere har lyst til å bli med i høst, sier Henriette Linde (24).

De to askerbøringene har nylig flyttet hjem etter studier. Selv holder de mest på med tegning, maling og akvareller, men understreker at det er mulig å møte opp med både strikketøy og ipad om du har andre hobbyer.

Inspirasjon

- Drømmen er at vi kan inspirere hverandre, og kanskje lage noe sammen. Her på Hasselbakken kan vi også få låne lokaler om vi vil sette opp en utstilling. Det kunne vært kjempegøy, sier Henriette.

- Jeg synes det er veldig fint å ha et fast tidspunkt vi kan møtes for å være kreative. Hjemme er det veldig lett å bli distrahert av andre ting, og så går bare tiden. Her kan vi samtidig møtes og være sosiale, sier Mari.

De har snakket om å prøve både oljemaling og leire. Om noen kommer innom med andre interesser enn dem selv, har de gjerne lyst til å lære noe nytt.

- Det er mye man kan lære av hverandre! Man må ha med seg utstyr selv, men her er god plass og flere bord å jobbe på. Det er også et lite kjøkken vi kan bruke om vi vil, forklarer Henriette.

- Under korona har det vært vanskelig å være sosiale. Nå ønsker vi å ta det tilbake, og bli kjent med flere som liker noe av det samme som oss, sier Mari.

 

Jentene legger ut mer informasjon på Facebook-gruppen: Kreativ gruppe for unge voksne i Asker 

 

Tekst: Marit Asheim