Fargerikt kunstfellesskap på innbyggertorgene

Innbyggertorgene er et sted der kunst, kultur og aktivitet blomstrer. Derfor er det ikke overraskende at det også er en arena der lokale kunstnere kan få vist frem sine arbeider.

En dame står foran en vegg med mange malerier. I hendene holder hun frem et stort og fargerikt maleri, hvor hovedmotivet er en kirke. I bakgrunnen sitter et par personer rundt et bord.
FARGERIKT: Joanna Malgorzata Szybiak er en av kunstnerne som har stilt ut sine fargerike bilder på innbyggertorgene. Foto: Vibeke Glosli

– Vi har som mål å stille ut lokale kunstnere på alle innbyggertorgene, sier Helle Engelhart Tungesvik, konsulent for innbyggerdialog og frivillighet i Asker kommune.

– Noen ganger kommer kunstnerne til oss, mens andre ganger er det vi som oppdager dem. Hun er veldig fornøyd med ordningen.

– Det er vinn-vinn. Kunstnerne får vist seg frem, og innbyggerne får nyte vakker, spennende og variert kunst. Vi prøver å bytte ut bildene hver andre måned, og noen viser frem bildene sine på flere av innbyggertorgene.

– Kunst skal være gøy

Dersom kunstneren selv vil, kan de også selge arbeidene som henger på veggene rundt om på innbyggertorgene. Noen benytter imidlertid også muligheten til å sette i gang aktiviteter i forbindelse med utstillingen. En av dem er Heggedal-kunstner Joanna Malgorzata Szybiak som jobber med bildekunst i forskjellige teknikker, ofte med utgangspunkt i foto. Hun har tidligere hatt separatutstilling på innbyggertorgene i Asker sentrum, Holmen og Heggedal.

– Jeg bruker masse farger og glede i kunsten min, fordi jeg mener at kunst skal være gøy, man skal bli glad av det, ivrer hun.

– Jeg har satt opp workshops for barn og voksne når jeg har stilt ut på et innbyggertorg, sånn at flere skal få leke seg i kunstens verden.


Besøk innbyggertorgene

Hvis du vil se hva som rører seg av kunst på innbyggertorgene, følg med på ditt lokale innbyggertorg, eller på hvaskjeriasker.no.

 

Tekst: Aina Skoland