Her kan du låne sportsutstyr – helt gratis!

Utstyrssentralen BUA i Heggedal har vært et populært tilbud siden oppstarten i 2016. Her kan du låne det meste du trenger til aktiviteter og turer i naturen, fra telt, lavvo og primus til skøyter, sykler og SUP-brett. I 2022 lånte 1880 registrerte brukere 5600 artikler.

En dame står foran en hylle med mange par skisko. Holder hendene opp ved siden av seg for å vise frem valgmulighetene i hylla.
STORT UTVALG: – Jeg låner alltid utstyr her, sier Alganesh Kidane, som er veldig fornøyd med utvalget på BUA. Foto: Simen Sjølund

Målet med utleieordningen er at barn skal kunne være fysisk aktive og prøve varierte aktiviteter uten økt forbruk.

– Skal barn få en god opplevelse, må de ha godt utstyr. Det kan de låne hos oss, så slipper de å kjøpe dyrt utstyr de fort vokser fra, forklarer utlånskoordinator Frederik Haaverstad.

Utstyr for alle

Tilbudet gjelder likevel ikke bare barn, for BUA har sports- og friluftsutstyr til alle aldersgrupper. De holder til i kjelleren på Heggedal skole, og vinterstid er det en egen bemannet henger med skiutstyr i Vardåsen på søndager. I januar gjenåpnet dessuten BUA Hurum på Klokkarstua, drevet av Venneforeningen for kulturhuset Hovtun.

For å låne utstyr, må du være bosatt i Asker kommune og opprette en brukerkonto på nettsiden bua.no. Det er helt gratis.

– Du kan også møte opp i BUA og få veiledning av de som jobber der, forsikrer Haaverstad.

På nettsiden til BUA finner du en oversikt over utstyret som er til utlån og hva som er tilgjengelig, men det er ikke mulig å reservere utstyr.

Alganesh Kidane fra Heggedal har lånt utstyr her siden BUA åpnet og er veldig fornøyd med tilbudet.

– Jeg har to barn som ofte vil prøve nye aktiviteter, men det er ikke alltid interessen vedvarer, og da er det fint å slippe å kjøpe utstyr, forteller hun.

En hylle med mange par slalåmsko stilt opp ved siden av hverandre.
GRATIS TILBUD: Her kan du låne og prøve gratis utstyr, både til aktiviteter og turer i naturen. FOTO: Simen Sjølund

 

BUA

Det er gratis å låne utstyr, men du må først opprette en bruker på nettsiden bua.no. Her finnes utstyr for både barn og voksne.

Åpningstider:

  • BUA Heggedal: mandag og torsdag 16-19, lørdag 11-15
  • BUA Vardåsen: søndag 12-15.30 (vinterstid)
  • BUA Klokkarstua: mandag og torsdag 17-19

 

 

Tekst: Lisa Vilbo