Møteplass og leketilbud

Åpen barnehage på Midtbygda er et gratis tilbud for barn og foreldre. En møteplass for både lek og deling av erfaringer.

En mann sitter på gulvet', støtter en liten gutt som står med den ene hånda. De to ser på hverandre. I bakgrunnen er det leker.
Jens og pappa Bjørn liker å leke sammen i barnehagen. Foto: Ingvild Moen Thorsen

– Dagene i permisjon kan bli litt kjedelige og ensformige, hvis man ikke har noe tilbud i det hele tatt, sier Bjørn Leinaas, mens han ser på sønnen leke. De har tatt turen til Åpen barnehage inne på Midtbygda barneskole. Dette er et gratis pedagogisk tilbud for barn opp til fem år - sammen med foreldre. Barnet har ikke fast plass, men kan komme i følge med forelder når de selv ønsker. Både på Borgen og i Midtbygda er det ansatt en pedagogisk leder, men det er barnets forelder som selv har ansvar for barnet.

Mange aktiviteter

Jens på seks måneder ser ut til å kose seg mens han krabber rundt på gulvet. Denne dagen er både far og bestemor med for å skape litt forandring i hverdagen.

– Han virker fornøyd, veldig glad i å leke. Her kan han bruke noen timer, forteller pappa Bjørn.

Barnehagen føles inkluderende og har et bredt utvalg av leker og aktivitetsmuligheter. De har et eget sanserom, der kan barnet utforske sansene sine ved å føle på forskjellige materialer, slå på trommer, eller bare ligge på mattene på gulvet for å slappe av.

– Barnehagen er først og fremst et leketilbud for barn, men også en møteplass for foreldre, sier pedagogisk leder Mai-Britt Skjeltorp Hansen. Hun forteller at de har sangsamlinger, synger og leker, går tur, maler eller gjør andre aktiviteter sammen. De har eget kjøkken der alle spiser medbrakt lunsj.

En dame sitter på gulvet, griper etter et stort tørkle i oransje som henger fra taket. Det henger flere slike tørkler i ulike farger ved siden av.
Pedagogisk leder Mai-Britt Skjeltorp Hansen viser frem sanserommet i barnehagen. FOTO: Ingvild Moen Thorsen

Møteplass

For foreldrene som bruker tilbudet, er barnehagen en fin møteplass der de kan dele erfaringer og bli bedre kjent med andre i nærområdet. Noen bruker tilbudet som en tilvenning til barnehagestart, mens andre bare vil holde barnet litt lenger hjemme. De fleste barna over to år, har foreldrene som regel valgt å utsette barnehagestarten litt.

– Det er mange som bruker tilbudet som en tilvenning til barnehage og øver seg litt her, forteller Mai-Britt.

– Jeg vil ikke ha han alene i barnehagen ennå, så da synes jeg det er kjempegreit å la han få leke her. Da kan også jeg møte andre foreldre og være sosial. Når vi er her, får han leke med andre og venne seg til omgivelsene. Da blir kanskje ikke overgangen så stor fra bare å være hjemme, til å være alene i barnehagen, sier en mamma som er innom med sønnen sin.

Mai-Britt ønsker flere velkommen innom nå på høsten og vinteren, hvor det normalt er litt færre som bruker tilbudet. Mot skoleslutt ved våren pleier det være helt fullt i den åpne barnehagen.  


Åpen barnehage

Et gratis tilbud for alle som er hjemmeværende med barn. I Asker kommune finner du åpen barnehage både på Borgen og på Midtbygda.

  • På Borgen er barnehagen åpen mandag til fredag kl. 10-13 (Borgenveien 100)
  • På Midtbygda Skole er barnehagen åpen tirsdag, onsdag og torsdag kl. 09-14.

Tekst: Hedvig Sandvoll Hermansen og Ingvild Moen Thorsen, medieelever på Røyken videregående skole