Dette skal barna gjøre når verden er normal igjen

Askermagasinet møtte fire reflekterte femåringer for en prat om koronaåret 2020, de store skuffelsene, og hva de gleder seg aller mest til når dagene slik vi kjente dem kommer tilbake.

Det at vi i voksenverdenen rundet et turbulent år og gikk inn i det nye med store forhåpninger om endring, opptar ikke femåringene fra grønn gruppe i Slingrebekken barnehage nevneverdig. Og godt er det! De er mest opptatt av det nære - slik som aking - som de holdt på med da vi kom innom tidligere i vinter. I det nye året gleder de seg alle mest til bursdagsfeiringer, familietreff og lek. Og til klemmer. Mange klemmer.

Helene Hatlevik Jahnsen:

Det var litt kjedelig når barnehagen var stengt. Jeg savner å kunne leke med flere venner og å kunne klemme bestemor og bestefar igjen. Jeg gleder meg veldig til å være mer sammen med hele familien. Og til å ake mer.

Leander Ruud Gundersen:

Det dummeste med koronaviruset er at vi ikke får vært sammen med så mange, og at jeg kan bli syk, og det vil jeg jo ikke bli. I det nye året gleder jeg meg mest til bursdagen min. Jeg håper at mamma kjøper sånn Lego som jeg ønsker meg. Og så gleder jeg meg til å begynne på skolen til høsten.

Casper Kurås:

På grunn av korona har jeg bare én å leke med når jeg ikke er i barnehagen, og det er litt dumt. Jeg gleder meg til at jeg kan leke sammen med flere og til å klemme vennen min Sjur. Han går ikke i denne barnehagen. Det blir også gøy med svømming på Røykenbadet.

Lucy Johansen:

Det var kjedelig å ikke kunne gå på ballett da alt var stengt, og det var heller ikke så mange å leke med på den tiden. Det jeg gleder meg mest til i det nye året er at pappa ikke har vondt i ryggen lenger, og så gleder jeg meg til å klemme onkelen min igjen.

Foto: Elin Eike Worren.