En fargerik kulturhøst

Dette er definitivt året da alt ble annerledes. Likevel gjøres alt for at du skal kunne få en mest mulig fargerik kulturhøst.

Ansatte Asker kultur
«Plast i havet» er årets tema på Barnas verdensdager, sier Mari Haugen i Asker Kulturhus og Dipali Machawe Karegaonkar fra Ung Kultur Asker.

Etter en kulturfattig vår, kan kommunens to store kulturarenaer; Asker kulturhus og Sekkefabrikken, nå friste med et variert og spennende program. Riktignok med færre publikum i salene enn vanlig, og under forutsetning av at situasjonen ikke endrer seg.

Barnas verdensdag

Barnas verdensdag er et av årets mest populære arrangement i Asker kulturhus, med opp mot 3000 besøkende. Årets arrangement er den 10. oktober, og vil nødvendigvis bli annerledes enn tidligere.

– Verkstedene vi pleier å ha i Asker kulturhus blir i år erstattet med digitale verksteder som legges ut allerede i høstferien, forteller Mari Haugen, programansvarlig for barn i Asker kulturhus. For tiden forberedes både gjenbruksverksted, animasjonsfilmverksted, og skilpaddeverksted.

På selve dagen vil Barnas verdensdag gå av stabelen som en direktesending via Facebook, og det blir en sending fylt av musikk og artister og farger og energi. Denne sendingen vil faktisk også gå ut nasjonalt via kulturhus, bibliotek og Barnas verdensdags-arrangementer over hele landet.

Hvorvidt det i tillegg blir et mindre fysisk arrangement er foreløpig uavklart, men alt vil uansett være gratis.

Kunst Rett Vest

110 kunstnere fra hele regionen bidrar med sine arbeider på utstillingen Kunst Rett Vest.

– I år vil Lageret Studio på Tofte være arenaen for fellesutstillingen og åpningen av Kunst Rett Vest, forteller Lena Hansson som er leder for Kunst Rett Vest.
– Årets program vil imidlertid bli noe annerledes enn tidligere, og vi jobber nå med å planlegge flere mindre arrangementer heller enn et stort og høytidelig åpningsarrangement.

Det som derimot vil bli som før, er at det blir mulig å besøke kunstnerne i deres atelierer de to helgene etter åpningen den 10. oktober.

Kulturprisen

For tiden jobbes det med å kåre verdige vinnere av flere ulike priser.

– Kulturprisen, tilgjengelighetsprisen, frivillighetsprisen og byggeskikkprisen, skal alle deles ut og også for annerledes-året 2020, forsikrer kulturrådgiver, Rigmor Stenvik.

Fristen for å nominere kandidater til priser var 1. september, men Stenvik påpeker at komitéen alltid er mottakelig for tips om gode kandidater.

Temaplan kultur

Asker kommune har startet arbeidet med en temaplan for kultur. Temaplanen skal sette fart og retning i form av strategier og mål for ny kulturpolitikk og utviklingen av kulturtilbudet i kommunen.

– Alle kommunens kulturaktører blir invitert til å medvirke og komme med innspill i løpet av høsten, sier kultursjef Jan Erik Lindøe.

Finn flere arrangementer

I år er det viktigere enn noen gang å sjekke informasjon om arrangementer på de ulike kulturarenaene. Her kan du få mer informasjon om noen av høstens arrangementer:

Katharina Fagervik er en av årets 110 kunstnere på Kunst rett vest.