Hjerterom og husrom

Da krigen i Ukraina brøt ut, ønsket småbarnsforeldrene Niklas Krysander og Signe Krohg Owren å hjelpe. De bestemte seg for å la en familie på flukt få glede av den ledige hybelen i kjelleren og kontaktet Bolighjelpen i Asker.

En dame og en mann står foran en ytterdør. Holder rundt hevrandre, ser mot kamera og smiler.
MENINGSFULLT: Niklas Krysander og Signe Krohg Owren ønsket å hjelpe, og opplever det meningsfullt å leie ut hybelen sin til en liten familie på flukt. Foto: Simen Sjølund

Ett år senere er vi på besøk hjemme hos ekteparet, og de er veldig fornøyde med moren og sønnen som flyttet inn og nærmest har blitt en utvidet del av familien. 

– Vi har prøvd å inkludere dem og invitert dem med i bursdager og på andre aktiviteter, forteller Signe.

Mannen Niklas nikker og tilføyer:

– Det føles meningsfullt å bidra. Vi har fått en mye sterkere tilknytning til Ukraina etter at de flyttet inn.

Trenger flere boliger

Lin Hurlen Kvifte, Marit Skaftnesmo og Kristine Stray er rådgivere i Bolighjelpen i Asker og har reist rundt i hele kommunen på befaring av mulige boenheter. De roser innbyggerne for hjertevarmen de har vist i konflikten og velviljen til å være med på dugnaden med å bosette flyktningene.

– Vi hadde ikke klart målsettingen for 2022 uten hjelp fra private utleiere. Det har vært et fantastisk engasjement fra innbyggerne i Asker, påpeker de.

Kommunen er også i 2023 avhengig av private aktører for å kunne bosette de 360 flyktningene som kommer i år.

– Asker kommune har mange eneboliger som også har egnede leiligheter og hybler. Det er bærekraftig og bra at man utnytter den eksisterende boligmassen. Vi oppfordrer alle som har ledige boliger til å ta kontakt, sier den smilende Bolighjelp-trioen.

Tre damer titter ut av hver sin dør på en hvit bil. To foran og en ifra baksetet. Døra ved førersetet er åpen, og sjåføren på vei ut av døra.Alle ser mot kamera og smiler.
TRENGER FLERE: – Vi hadde ikke klart målsettingen for 2022 uten hjelp fra private utleiere, sier rådgiverne i Bolighjelpen, og oppfordrer flere med ledige boliger til å ta kontakt. Foto: Simen Sjølund

 


Har du bolig du ønsker å leie ut?

Kontakt Bolighjelpen på bolighjelpen@asker.kommune.no, eller de ulike rådgiverne på telefon:

Lin Hurlen Kvifte: 95 40 33 27

Kristine Stray: 40 41 15 32

Marit Skaftnesmo: 94 02 58 05

Du finner også mer informasjon om privat boligutleie på våre nettsider.

 

Tekst: Lisa Vilbo