Dans deg glad

Det er ikke nødvendig å trene hardt for å få bedre helse, all fysisk aktivitet teller. Herbie danser seg glad. Les mer om hva du kan gjøre å investere i din fysiske helse.

Portrett

Kort fortalt

Asker kommune har et stort hjerte som banker for alle våre innbyggere. God helse og økt livskvalitet er noe av det viktigste vi jobber for. Vi har mange tilbud som fremmer god helse. Hjertebank samler helseråd fra kommuneoverlegen til hvordan du kan investere i din egen helse, og informasjon om hva du selv kan gjøre.

Møt Herbie

For Herbie er fysisk aktivitet gjennom dans, en måte å uttrykke følelser. Han jobber som danse- og ungdomsarbeider og bor i Asker. For Herbie fungerer dansen som er verktøy for å ivareta god mental helse. Dansen er en form for terapi.

Å være fysisk aktiv er godt for kroppen og gjør at du føler deg bra.

Vi sitter for mye stille

Å sitte for mye stille kan gi helseplager. Derfor er det viktig å benytte alle muligheter som byr seg til å være aktiv.

Nye tall fra Folkehelseinstituttet (FHI) viser at 80 prosent av oss sitter åtte timer eller mer hver dag. Det anbefales at vi har minst fem timer med aktivitet i uken for å motvirke skadene for mye stillesitting kan føre med seg.

De som er aktive sammen med andre, opplever at det sosiale bidrar til økt trivsel og godt humør. Utendørsaktiviteter gir frisk luft og sollys, og det kan redusere stress, øke energinivået og virke positivt på både livskvalitet og søvn.

Små grep i hverdagen

Tips til hvordan du kan være mer aktiv

Små grep i hverdagen kan ha stor betydning. 

  • Lag noen faste avtaler med deg selv og/eller andre. En fast kveldstur fungerer for mange.
  • En litt lengre tur hver helg gir dagslys i den mørke årstiden. Pakk niste og termos og sett deg et konkret mål for turen.
  • Her finner du noen tips til et enkelt treningsprogram: Treningsprogram på 30 dager.

Hvor mye aktivitet er anbefalt? 

Les hva fysisk aktivitet egentlig gjør med kroppen.

Her kan du se hvor mye aktivitet som er anbefalt for voksne og eldre og hva du kan gjøre for å nå målet.

 

Kom i aktivitet 

I Asker har vi de beste forutsetningene for at du kan holde deg fysisk aktiv. Vi har marka, sjøen og mange tilbud og tjenester som kan holde deg i aktivitet. 

Sjekk ut sidene våre om kultur, idrett og fritid. Her finner du oversikt over våre aktiviteter og tjenester, inkludert turtips, løypekart, svømmehaller, skøytebaner, skisentre og mye mer. 

Husk at du ikke trenger å eie eget utstyr for å delta i sports- og friluftsaktiviteter. Det kan du låne - helt gratis hos BUA.

Slik kan du endre dine levevaner

Ønsker du å endre levevaner, eller trenger du hjelp til å mestre hverdagen med helseutfordringer?

Vi tilbyr flere ulike helsefremmende og forebyggende tjenester med formål om å fremme god fysisk og psykisk helse, samt både forebygge og mestre livet med kronisk sykdom.

Her finner du tilbudene ved vår Frisklivssentral

Frisklivssentralen har også mange gode forebyggende tilbud. Les mer om disse i Askermagasinet.

I aktivitetskalenderen "Hva skjer i Asker" finner du arrangementer, aktiviteter, kurs, opplevelser, attraksjoner, turforslag og organiserte fritidsaktiviteter for store og små.

Innbyggertorgene våre

I Asker har vi syv, snart åtte innbyggertorg. Innbyggertorgene er møteplasser vi skaper sammen, og de er kommunen nær der folk bor.

Her kan du delta på aktiviteter, og du kan arrangere aktiviteter til glede for nærmiljøet. Du kan slå av en prat, nyte en kaffe og få informasjon og veiledning om kommunens tjenester.

Her finner du mer informasjon om våre tjenester og åpningstider.