Bruker dere tøybleier til barnet, kan dere få tilskudd fra kommunen.

Bruker dere tøybleier kan dere søke Asker kommune om et tilskudd på 2 000, kroner per familie. Tilskuddet er en engangsutbetaling og gjelder til barnet fyller to år.

Hvorfor skal jeg velge tøybleier?

  • Du sparer miljøet.
  • Du bidrar til avfallsreduksjon.
  • Du sparer penger.
  • Bruk av tøybleier sies å kunne forhindre bleieutslett og allergiske reaksjoner ettersom de ikke inneholder kjemikalier.

Søknaden

Det er enkelt å søke om tilskudd, det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut et eget søknadsskjema på www.asker.kommune.no.

Søknaden skal inneholde navn på barn, navn og fødselsdato på mor og far/ omsorgspersoner, bankkontonummer, epostadresse og telefonnummer.

Vedlegg til søknaden, som skal sendes til kommunalteknikk@asker.kommune.no:

  • Fødselsattest for barnet med foreldrenes navn / bekreftelse på omsorgspersoner.
  • Kvittering, original, hvor det framgår kjøp av tøybleier.

Retningslinjene for tilskuddsordningen kan du lese her.

Miljøgevinsten

Asker kommune ønsker å sette fokus på avfallsreduksjon og ombruk. Bleier og bind utgjør i dag den største andelen av restavfallet som ikke kan gjenvinnes. Et barn som bruker engangsbleier produserer ett tonn bleieavfall i løpet av bleieperioden. Engangsbleier forbrennes sammen med restavfallet og er dårlig egnet for energigjenvinning, da det går med mye energi til å fordampe væske som holdes i bleien.

Hva koster tøybleier?

En gjennomsnitts bleiebarn bruker opp mot 6 000 bleier før han/hun er klar for å slutte. Dette tilsvarer en kostnad for bleieperioden på kr 4 500 til kr 13 000 avhengig av hva slags merke man bruker og hvor man handler. Et sett tøybleier koster i innkjøp fra kr 1 000 til kr 6 000 avhengig av type, kvalitet og hvor man handler. Prisen for å vaske bleiene vil utgjøre ca 130  kroner i løpet av bleieperioden. Hvis bleiene også går i arv, vil besparelsen bli enda større.

Du kan i tillegg kanskje klare deg med en mindre beholder til restavfall og på den måten spare penger på renovasjonsgebyret også.

Du kan prøve tøybleier gratis

Hvis du er usikker på om tøybleier er tingen for deg og ditt barn, så er det lånepakker med tøybleier tilgjengelig. Dette er et lokalt tilbud som er finansiert av kommunen. 

Pakkene består av ulike typer bleier (formsydd, lommebleier, alt-i-ett bleier, m.m.) så man kan finne ut hvilken løsning som passer dere best. Det er en pakke for 0-6 måneder og en til dem som er større.

Har du spørsmål eller ønsker å låne pakken, ta kontakt med Marte Kjølstad på e-post marteelice@hotmail.com