Bruker dere tøybleier kan dere søke Asker kommune om et tilskudd på 2 000 kroner per familie. Tilskuddet er en engangsutbetaling og gjelder til barnet fyller to år.

Søknad om tilskudd til tøybleier

For å få tilskudd til tøybleier må du logge inn med BankID og fylle ut et eget søknadsskjema

Retningslinjene for tilskuddsordningen kan du lese her.

Hvorfor skal jeg velge tøybleier?

  • Du sparer miljøet
  • Du bidrar til avfallsreduksjon
  • Du sparer penger
  • Bruk av tøybleier sies å kunne forhindre bleieutslett og allergiske reaksjoner ettersom de ikke inneholder kjemikalier

Miljøgevinsten

Asker kommune ønsker å sette fokus på avfallsreduksjon og ombruk. Bleier og bind utgjør i dag den største andelen av restavfallet som ikke kan gjenvinnes. Et barn som bruker engangsbleier produserer ett tonn bleieavfall i løpet av bleieperioden. Engangsbleier forbrennes sammen med restavfallet og er dårlig egnet for energigjenvinning, da det går med mye energi til å fordampe væske som holdes i bleien.

Du kan i tillegg kanskje klare deg med en mindre beholder til restavfall og på den måten spare penger på renovasjonsgebyret også.

Du kan prøve tøybleier gratis

Hvis du er usikker på om tøybleier er tingen for deg og ditt barn, så er det lånepakker med tøybleier tilgjengelig. Dette er et lokalt tilbud som er finansiert av kommunen. 

Pakkene består av ulike typer bleier (formsydd, lommebleier, alt-i-ett bleier, m.m.) så man kan finne ut hvilken løsning som passer dere best. Det er en pakke for 0-6 måneder og en til dem som er større.

Har du spørsmål om prøvepakken eller ønsker å låne den, ta kontakt med initiativtaker og tøybleiemamma Marte Kjølstad på e-post. For andre henvendelser angående tøybleier, ta kontakt med Asker kommune på kommunalteknikk@asker.kommune.no