Bruker dere tøybleier til barnet, kan dere få tilskudd fra kommunen.

Bruker dere tøybleier kan dere søke Asker kommune om et tilskudd på 2 000, kroner per familie. Tilskuddet er en engangsutbetaling og gjelder til barnet fyller to år.

Hvorfor skal jeg velge tøybleier?

  • Du sparer miljøet.
  • Du bidrar til avfallsreduksjon.
  • Du sparer penger.
  • Bruk av tøybleier sies å kunne forhindre bleieutslett og allergiske reaksjoner ettersom de ikke inneholder kjemikalier.

Søknaden

Det er enkelt å søke om tilskudd, det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut søknadsskjemaet som du finner her og sende en scannet kopi av kvitteringen til kommunalteknikk@asker.kommune.no.

Retningslinjene for tilskuddsordningen kan du lese her.

Miljøgevinsten

Asker kommune ønsker å sette fokus på avfallsreduksjon og ombruk. Bleier og bind utgjør i dag den største andelen av restavfallet som ikke kan gjenvinnes. Et barn som bruker engangsbleier produserer ett tonn bleieavfall i løpet av bleieperioden. Engangsbleier forbrennes sammen med restavfallet og er dårlig egnet for energigjenvinning, da det går med mye energi til å fordampe væske som holdes i bleien.

Hva koster tøybleier?

En gjennomsnitts bleiebarn bruker opp mot 6 000 bleier før han/hun er klar for å slutte. Dette tilsvarer en kostnad for bleieperioden på kr 4 500 til kr 13 000 avhengig av hva slags merke man bruker og hvor man handler. Et sett tøybleier koster i innkjøp fra kr 1 000 til kr 6 000 avhengig av type, kvalitet og hvor man handler. Prisen for å vaske bleiene vil utgjøre ca 130  kroner i løpet av bleieperioden. Hvis bleiene også går i arv, vil besparelsen bli enda større.

Du kan i tillegg kanskje klare deg med en mindre beholder til restavfall og på den måten spare penger på renovasjonsgebyret også.