Norges første heltids møbelforvalter

Hege Søgaard Moen er Norges første møbelforvalter på heltid. Hver dag går hun på jobb for å øke ombruk av kontormøbler i Asker kommune.

BIlde av Hege som er møbelforvalter som sitter ved et møtebord.
Hege Søgaard Moen er Asker kommunes første møbelforvalter. Hun er utdannet som interiørarkitekt.

I august 2022 hadde Hege Søgaard Moen første arbeidsdag som møbelforvalter.

Året før hadde prosjektleder Anja Østerli avsluttet et omfattende prosjekt om ombruk av kontormøbler, det resulterte i 16 millioner kroner spart og 90 tonn avfall spart. 

Derfor ble det bestemt at Asker kommune skulle jobbe med ombruk av møbler i den daglige driften. 

Ombruk skal være førstevalget 

Hege skal bidra til bærekraftige valg innen møblering for alle bygg og ansatte i Asker kommune.

Både sørge for ombruk av kontormøbler som vi eier og at vi handle brukt der det er mulig. Hvis vi må handle nytt, skal det være bra for miljøet med lang levetid og god kvalitet.

Populært møbellager 

Få minutter fra Asker sentrum ligger Asker kommunes møbellager. Her kan alle kommunens virksomheter levere og hente brukte kontormøbler. 

Alle møbler registreres i en digital database, på den måten har vi oversikt over hva slags møbler vi har og hvor de er.   

Møbellageret er åpent en til to dager i uken, som annonseres på det interne sosiale mediet Yammer. Det er mulig å møtes etter avtale også.

Brukte møbler i nye bygg

Hege er møbel– og interiøransvarlig for alle kommunens prosjekter som gjelder nybygg og rehabiliteringer.

Hun kartlegger tidlig i prosessen hva som kan brukes videre, eller kan hentes fra lageret. Enkelte møbler kan også redesignes der det er behov.

Når det er anskaffelser av nye møbler, er Hege tett på dette arbeidet. Og hun jobber med kommunens rammeavtaler for kjøp av brukte og nye møbler. 

- Det å få utvikle en ny stilling i Asker kommune er veldig gøy, spesielt innen et område som er nytt og viktig for både miljøet og økonomien.

Jeg møter også utrolig mange ansatte fra hele kommunen, som er veldig hyggelig, og lærer mye om hvordan alle jobber i Asker, forklarer Hege Søgaard Moen. 

Kontakt: