Brød er noe av det vi kaster mest av. Derfor har vi samlet fire, fine oppskrifter til deg her.
Ostesmørbrød
Ostesmørbrød kan passe fint som middag i en hektisk hverdag!
1.Skivet brød smøres med ketchup eller sennep eller barbequesaus. Legg på osteskiver eller osterester, skivet tomat, paprika, løk og for eksempel oregano. Kan eventuelt toppes med spekeskinke eller annen skinke.
2.Skivene legges på bakepapir og stekes i ovnen ved ca. 200 grader ca. 8 min.
3.Serveres med frisk salat og god dressing
Brødrasp og brødmel
Lag brødrasp eller brødmel som kan toppe gratenger, blandes i burgere, vaffelrøre eller tilbake i en brøddeig.
Her kan vi benytte brød som er blitt tørt og som ingen vil spise.
1.Del opp brødet i mindre biter eventuelt i skiver og legg det utover et bakepapir på et stekebrett.
2.Settes i ovnen på 120 grader, gjerne varmluft og la tørke over tid – kanskje 1 time.
3.Det er viktig at brødet blir helt tørt før vi kjører alt i en foodprosessor og lager rasp eller mel. Lagres på tette glass når det har blitt helt tørt.
Brødkrutonger
med favorittkrydderet! Veldig godt til suppe, i salaten eller som snacks.
1.Del opp brødet i små, fine terninger.
2.Legges på bakepapir på et stekebrett. Spre ett lag med brødterninger godt utover som får et godt dryss solsikkeolje/rapsolje og for eksempel tacokrydder.
3.Olje, krydder og brødterninger blandes godt. Bruk hendene. La det trekke 15-20 minutter før det settes i varm ovn på ca. 160 grader. Vil du ha en litt mer stekt overflate kan temperaturen heves til 200 grader de første 5-8 minuttene, for så å senke til 150 grader til tørking i 30-50 minutter.
Avkjøles helt og lagres på tette glass.
Brødpudding med bringebærsaus
Prøv brødpudding med bringebærsaus som «hverdagsdessert»! Oppskriften finnes også i kokeboka «Smaken av Asker».
Du trenger:
- 400 g loff/brød/boller
- 1 egg
- 50 g sukker
- Skall av ½ sitron eller sitrondråper
- 0.5 dl melk
- Skjær brødet i tykke skiver og legg i ildfast form.
- Visp sammen egg og sukker, tilsett melk og sitron.
- La det stå å trekke ca. 20 min før formen settes i ovnen og stekes ved 125 grader på nederste rille i 40 min.
- Serveres gjerne med god, rød saus eller rørte bær.