15. oktober: Elever og ansatte på 5. trinn ved Hagaløkka barneskole i karantene

Elever og ansatte på 5. trinn på Hagaløkka barneskole settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker, da en elev har testet positivt for Covid-19. Karantenen gjelder fra i dag og til og med lørdag 24. oktober.

– Kommunen har gode rutiner for å håndtere smitte i våre skoler og barnehager. Vi er godt i gang med smitteoppsporing, og nærkontaktene til den smittede blir fulgt opp i tråd med råd og retningslinjer fra nasjonale helsemyndigheter, sier kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp.

Karantenen gjelder i ti dager fra man kan ha blitt utsatt for smitte. For berørte elever og ansatte ved Hagaløkka barneskole gjelder karantenen frem til og med lørdag 24.oktober. Elevene som er satt i karantene vil få fjernundervisning via nett i perioden de er hjemme. Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

– De berørte foreldrene og ansatte ved barneskolen har blitt varslet og vil i løpet av dagen få en telefon fra vårt smitteoppsporingsteam. Alle vil få nødvendig informasjon, sier Grepp.

Bestill time for testing ved symptomer

– Det er viktig at elever og ansatte ved Hagaløkka skole som er i karantene følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon, sier kommuneoverlegen.

Ifølge FHI er de vanligste symptomene på Covid-19 også vanlige ved andre luftveisinfeksjoner som forkjølelse og influensa. Mange får hoste og/eller feber. I tillegg er det vanlig med nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Etter hvert utvikler noen tungpustethet. Ved mindre alvorlig sykdom kan symptomene også minne om allergi. Barn kan ha sår hals.

Kommuneoverlegen gjør også oppmerksom på at særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Informasjon om Covid-19 på andre språk (other languages):

Information about Covid-19 in various languages.

Videoes about quarantine and home isolation.