18. februar: Asker kommune åpner for registrering til vaksinasjonskø

Alle innbyggere mellom 18 og 74 år kan nå registrere seg for vaksinasjon via et digitalt skjema på Asker kommunes nettsider.

- Korona er en smittsom sykdom, og vi anbefaler at så mange som mulig tar vaksinen mot korona sier kommuneoverlege Meera Grepp.

- Ved å vaksinere deg, unngår du å bli alvorlig syk. Om du da blir smittet med koronavirus vil du fortsatt kunne bære på litt virus og smitte andre. - Så det er viktig at du fortsetter å følge smittevernreglene. Du får ikke koronainfeksjon av å ta vaksinen, sier hun.

I disse dager går det ut brev til alle innbyggere mellom 18-74 år i Asker hvor kommunen oppfordrer alle til å registrere om de ønsker vaksine eller ikke. På den måten kan kommunen være sikker på at alle innbyggere har mottatt tilbud om vaksine og at de kommer inn i vaksinekø.

Alle i vaksinekøen blir satt i prioritert rekkefølge etter nasjonale anbefalinger. Det kan ta lang tid fra den enkelte registrerer seg i vaksinasjonskø til man får beskjed om å bestille time, avhengig av hvor personen prioriteres i køen og kommunens tilgang på vaksiner.

Når det nærmer seg vaksinasjon får man en SMS fra kommunen med en lenke til timebestilling for vaksinasjon. Velg to tidspunkt i samme bestilling, for dose 1 og dose 2. Bestillingen bekreftes på SMS med opplysninger om tid og sted for vaksinasjon. Det kan bli kort tid mellom du får SMS innkallingen og den oppsatte timen.

Innbyggere som trenger hjelp til å registrere seg eller som har spørsmål om vaksinasjon kan ringe kommunens vaksinasjonstelefon.

Vaksinasjonstelefonen er 66 71 59 50.

Les mer om vaksinering i Asker her