20. mars: Du som ønsker å hjelpe - bli med på koronadugnad med Nyby

Kjære sambygdinger i Asker,

Vi står i en krevende situasjon som griper inn i livene til oss alle. I krisen vi står ovenfor er vi helt avhengig av hjelp fra frivilligheten. Og er det noe innbyggerne i Asker er flinke til, så er det nettopp dugnad og frivillig innsats.

Mange har allerede tatt kontakt med ønske om og vilje til å engasjere seg. Takk til alle de små og store nettverkene som allerede har begynt å organisere hjelp. Det viktigste bidraget nå er at vi alle følger de nasjonale rådene slik at ingen av oss bidrar til økt smitte av koronaviruset.

Mange av dere sitter nå alene hjemme, uten deres faste små og store fellesskap og treffpunkter. Din viktigste dugnadsinnsats er å ta vare på deg selv. Men gi beskjed hvis du trenger hjelp.

I tiden fremover vil det bli stadig flere som trenger hjelp til små og større oppgaver. Vi har derfor opprettet denne nettsiden som skal bidra til å organisere innsatsen. Dette skal være et sted hvor de som ønsker å hjelpe, kan melde seg, og de som trenger hjelp kan melde fra om det.

Det kan du gjøre ved å bruke et verktøy som heter Nyby. Skulle du få problemer med å bruke dette verktøyet kan du ta kontakt med våre medarbeidere ved Innbyggerservice på telefonnummer 66 700 000, så gir de beskjed videre til den frivillige gruppen vår i Nyby.

Dette er tiden hvor vi alle må være den beste utgaven av oss selv, der vi bidrar til denne livsviktige nasjonale dugnaden, og tar vare på hverandre.
Takk for at du vil hjelpe!

Lene Conradi, ordfører

Les mer om Nyby her

Uformelt bilde av ordfører i Asker, Lene Conradi
Foto: Thorbjørn Tandberg/Asker kommune