23. oktober: Det har blitt påvist korona hos en elev ved Mellom-Nes barneskole

En elev på Mellom-Nes barneskole har fått påvist Covid-19 og 50 elever og 5 ansatte settes i karantene.

Elever og ansatte på 5. trinn på Mellom-Nes barneskole settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker for å begrense smitte. Karantenen gjelder fra fredag 23. oktober og til og med lørdag 31. oktober.

– Kommunen har gode rutiner for å håndtere smitte i våre skoler. Vi er godt i gang med smitteoppsporing, og nærkontaktene til de smittede blir fulgt opp i tråd med råd og retningslinjer fra nasjonale helsemyndigheter, sier kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp.

Karantenen gjelder i ti dager fra man kan ha blitt utsatt for smitte. For berørte elever og ansatte ved Mellom-Nes barneskole gjelder karantenen frem til og med lørdag 31.oktober. Elevene som er satt i karantene vil få fjernundervisning via nett i perioden de er hjemme. Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

– De berørte foreldrene og ansatte ved barneskolen har blitt varslet og vil i løpet av dagen få en telefon fra vårt smitteoppsporingsteam. Alle vil få nødvendig informasjon, sier Grepp.

Bestill time for testing ved symptomer

– Det er viktig at elever og ansatte som er i karantene følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon, sier kommuneoverlegen.

Ifølge FHI er de vanligste symptomene på Covid-19 også vanlige ved andre luftveisinfeksjoner som forkjølelse og influensa. Mange får hoste og/eller feber. I tillegg er det vanlig med nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Etter hvert utvikler noen tungpusthet. Ved mindre alvorlig sykdom kan symptomene også minne om allergi. Barn kan ha sår hals.

Kommuneoverlegen gjør også oppmerksom på at særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Informasjon om Covid-19 på andre språk (other languages):

Information about Covid-19 in various languages.

Videoes about quarantine and home isolation.

Mer informasjon om koronatesting.

Les mer om korona på våre nettsider om Korona.