26. august: Nå kan du bestille koronatest i Asker på nett

Asker kommune har nå åpnet for digital timebestilling. Det eneste du trenger for å bestille time direkte er BankID.

Norske kommuner må i disse dager kunne imøtekomme nasjonale krav om å teste inntil fem prosent av befolkningen i uken, om behovet oppstår. For Asker sin del innebærer det 4 700 innbyggere. Pågangen på koronatelefonen og i testteltet er stor – mange ønsker å teste seg.

- Vi har opplevd stor pågang på koronatelefonen de siste ukene og mer enn dobling av antall henvendelser fra innbyggere som lurer på om de bør ta koronatest. Kommunen har derfor jobbet på spreng med å få på plass en god og brukervennlig digital løsning som våre innbyggere kan bruke når de ønsker å bestille time, samtidig som vi fortsatt har fokus på å ha god kapasitet på koronatelefonen, forteller kommunedirektør i Asker, Lars Bjerke.

Digital løsning for timebestilling

En ny digital løsning som ble lansert onsdag 26. august, skal nå sikre at alle innbyggere i Asker som har symptomer eller mistenker smitte, kan bestille time på en raskere og mer effektiv måte. Det eneste man trenger for å kunne bestille time, er BankID/BankID på mobil.

- Vi oppfordrer alle som har mulighet, til å bestille time til testing digitalt. Dersom du ikke har BankID, må du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99. Ved å bestille via den digitale løsningen kan du selv velge tiden som passer best. Testing foregår fortsatt på teststasjonen på Vardåsen, forklarer Bjerke.

Viktig for kapasiteten

Kommunen håper at den nye digitale timebestillingsløsningen vil gi innbyggerne i Asker en enklere og mer effektiv måte å få time til koronatesting på, og samtidig avlaste koronatelefonen. 

- Dette er en viktig løsning, og det er gledelig at vi kan lansere den allerede nå. Det er viktig for kommunen å sikre god kapasitet, slik at innbyggere som mistenker covid-19 kan teste seg raskt, ta riktige forholdsregler og på den måten redusere smittespredningen, sier ordfører i Asker, Lene Conradi.