30. august: Asker starter med jevnlig testing ved videregående skoler

For å begrense smitte blant ungdom, innfører Asker kommune fra og med 31. august 2021 regelmessig testing av elever ved Asker og Nesbru videregående skoler. Det blir forløpende vurdert hvilke skoler og hvor lenge massetesting skal vare.

Asker kommune opplever en stigende smittetrend, særlig blant barn og unge.

– For å begrense smitten blant ungdom, har kommunen delt ut selvtester (SARS-CoV-2 antigen selvtest) til alle videregående skoler i kommunen, sier smittevernoverlege, Kjell D. Sørli.

På skoler med høy smitte skal samtlige elever gjennomføre selvtesting to ganger i uken. Skolene deler ut testsett til elevene.

På skoler med lavere smitte, men der en elev har testet positivt, gjennomfører elevene i samme kohort som den smittede og elever som er definert som nærkontakter, selvtesting.

Frivillig å teste seg

– Det er frivillig å teste seg, men for at dette skal bli effektivt er vi avhengig av at flest mulig deltar. Vi ber derfor alle om å gjennomføre testingen. Foreløpig ønsker vi at alle deltar selv om de er vaksinert. De som har hatt Covid-19 i løpet av de siste tre månedene, skal ikke delta i testingen, sier Sørli.

Smittevernoverlegen minner om at de som fortsatt ikke har vaksinert seg kan kontakte vaksinasjonstelefonen eller bestille time på nett.

– Vi håper alle som får tilbud om vaksine, takker ja til den. Enkelte som smittes kan bli alvorlig syke, og få langvarige ettervirkninger, sier han, og forteller at alle elever ved de videregående skolene i Asker vil få tilbud om vaksinasjon. Uke 35 tilbyr Asker kommune også drop-in-vaksinering mandag til torsdag  for alle over 18 år, både dose en og to.

Begrens dine nærkontakter

Sørli ber om at alle elever begrenser antall nærkontakter og holder én meter avstand i det offentlige rom, også de som er fullvaksinerte.

– Bruk gjerne munnbind når du ikke kan overholde én meter til andre, vask hender, hold deg hjemme og test deg om du er syk, avslutter han.

Mer informasjon om selvtestene