6. august: Innreiseregler

Har du vært på reise i utlandet i sommer? Da er det viktig at du holder deg oppdatert på hvilke regler som er gjeldende for deg.

Alle som kommer til Norge fra utlandet, bortsett fra de som kommer fra grønne land/områder i Europa, skal være i karantene, men det finnes ulike unntak. På FHI sine sider finner du hvilke regler som gjelder nå.

- Vi ser en del innreisesmitte, men har god oversikt over situasjonen. Når innbyggerne våre kommer tilbake fra utlandet, er det viktig at de overholder karanteneplikten, og tester seg, sier Kjetil Andreas Nesland, assisterende kommuneoverlege i Asker kommune.

Han forteller at kommunen har sett en oppsving i smitte etter alle skoleferier.

- Det er viktig at foreldre ikke sender barn og unge i barnehage, skole og SFO eller møter på jobb før de er ferdig i karantene, eller hvis de har forkjølelsessymptomer. Selv om mange er vaksinert, er ikke pandemien over ennå, sier Nesland.

Han minner om at det er viktig at alle innbyggere følger de regler og anbefalinger som gjelder, og tester seg ved symptomer, uavhengig av om de er vaksinerte eller ikke.