6. mars: Høyt smittetall i Asker

Asker hadde i går 24 personer med påvist covid-19. Dette er det høyeste tallet siden starten av pandemien.

 
- Det er bekymringsfullt med så høye smittetall, men det er viktig å understreke at vi følger utviklingen tett og fortsatt har relativt god oversikt av smittesituasjonen. Gjennom smittesporingsarbeidet ser vi at det er få med ukjent smittevei, og de fleste smittetilfellene er knyttet til kjente utbrudd og smittehendelser, sier kommuneoverlege Meera Grepp.   
 

God oversikt

- Vi har god oversikt over situasjonen, men ting kan endre seg raskt, og vi følger med på utviklingen de nærmeste dagene. 
 
I følge kommuneoverlegen er det ikke overraskende at tallet var så høyt i går 5. mars, da det var svært mange som testet seg torsdag 4. mars.
 
- Med høye testtall, forventer vi at det blir høyere smittetall dagen etter. Det er nettopp det vi ønsker - at flere tester seg slik at vi får oversikt over smitten i samfunnet, og kan håndtere situasjonen, sier Grepp. 
 

Oppfordrer til testing - selv ved milde symptomer

Kommunen fortsetter med forsterket TISK. Det betyr at de tester flere, driver utstrakt smittesporing og setter flere i karantene – i tråd med retningslinjer fra FHI. 
 
- Vi oppfordrer alle – selv om de har svake symptomer om å teste seg. Det er bedre å teste seg en gang for mye, enn en gang for lite, sier kommuneoverlegen. 
 
Koronaklinikken har god testkapasitet, og det er enkelt å bestille time på nettet. Du finner mer informasjon her
 

Minner om smittevernreglene

Asker kommune oppfordrer alle innbyggere til å hele tiden følge de smittevernreglene som til enhver tid gjelder, og ta hensyn til at vi fortsatt er i en pågående pandemi.
 
- Vi ber alle om fortsatt å holde avstand, vaske hender og teste seg, også ved svake symptomer. Vi ber i tillegg om at alle unngår for mange nærkontakter, unngår større samlinger og hele tiden er bevisst smittefaren i samfunnet, sier kommuneoverlege Grepp.