Land Art 2023 på Dikemark

Opplev kunst i naturen på det nedlagte sykehjemsområdet på Dikemark.

Landart på Dikemark

Kort fortalt

Land art er kunstform som kjennetegnes av at kunstnerne bruker materialer de finner i naturen til å skape kunst. Parken og naturen på Dikemark blir dermed både kulissen og en del av kunstverket.

Resultatet av hva kunstnerne skapte på Dikemark i august 2023, kan fremdeles oppleves ved å vandre rundt på området – og kanskje du må lete litt før du finner overraskende kunstprosjekter midt inne i skogen.

I motsetning til skulpturer og installasjoner av stein og metall, er Land Art gjerne kunstprosjekter med begrenset varighet. Denne forgjengeligheten gjør at kunsten etter en tid vil gå tilbake å bli jord, humus, nye vekster, og store og små insektshoteller.

Land Art 2023 kunstnere:

  • Rodolfo Liprandi (IT) «Beaver”
  • Alina Panasenko (UA) «Behind The Curtain»
  • Juanma González (ES) “The Healing Labyrint”
  • F36 (NO) kunstnerkollektiv på Dikemark: Ana Maria Lopez, Riri Klingenberg Green, Jutta Nestegård, Kirsten Selmer & Pippip Ferner
  • Tanja Thorjussen (NO) & Don Lawrence (JM) “Circle of Healing”
  • Alice Kettle (UK) “When I am among the Trees”
  • Billie Ireland (UK) “Is it termporary or enduring?”

Bakgrunn for kunstutstillingen

Ideen om å arrangere en Land Art festival på Dikemark begynte å ta form for et år siden. I vår ble Land Art på Dikemark utlyst – og over 126 kunstnere fra 23 land søkte! Alle var interessert i å skape kunst i naturen på det nedlagte sykehusområdet. Ut fra den overveldende søknadsmassen valgte juryen syv verk som nå blir produsert.

Kunstnerne arbeider i, med og på det fantastiske området. Noen lager kunst ut av det de finner i naturen, som steiner, kvister, trestammer og jordhauger. Andre har med seg materialer og bygger kunstinstallasjoner - som besøkende i alle aldre kan oppleve og bevege seg i og rundt.

Juryen er: Ane Øverås (Land Art Kjerringøy), Anne Siv Falkenberg Pedersen (Galleri Dikemark),
Katja van Etten (Trafo Kunsthall), Vibeke Hermanrud (Asker kommune) og Kjell Moberg fra NIE.

Land Art 2023 er et samarbeid mellom Trafo Kunsthall, Asker kommune og NIE Teater, hvor NIE Teater er produsent. Prosjektet er støttet av Viken Fylkeskommune og Asker kommune.