Breakdance

Breakdance ved Asker kulturskole

Gatedansen oppsto i USA rundt 1970, da ungdommer begynte å eksperimentere med dans og musikk ute i gatene. Det oppsto forskjellige danseformer innen hip hop-kulturen, og disse er fortsatt i utvikling.

Breakdance utviklet seg i New York fra midten av 1970 tallet, og fikk sitt store gjennombrudd på 1980-tallet. Etter noen år ble dansestilen mindre populær for en periode, men fra 1990 tok interessen seg opp igjen. Breakdance er en del av Hip-hop kulturen, som består av 4 elementer (graffiti, rap, platespilling/DJs og breaking).

Breakdance er i dag en av de mest utbredte danseformene i verden og er fortsatt i utvikling.

Dansen består av 4 deler:
     1.Toprock (stående dansetrinn)
     2. Footwork/downrock (øvelser og trinn nede på gulvet)
     3. Freezer (balanser)
     4. Powermoves (avanserte triks som krever stor styrke og kontroll)

Breakdance er en fysisk krevende danseform hvor du utvikler styrke og smidighet. Våre lærere er voksne og erfarne og underviser i klassisk breaking. Vi legger vekt på at elevene skal beherske fundamentet i breaking og lære seg dansens fagterminologi og begreper. Etter å ha lært de grunnleggende elementene, kan man begynne å sette sammen trinn og lage sin egen solodans (etter ca. 2 semestre).

På et mer avansert nivå utvikler du dine egne triks og skaper din egen personlige breakdance-stil. Vi har begynnerkurs fra 11 år.

For elever i alderen 6-10 år har vi Minibreak og Juniorbreak. Timene er lagt opp som forberedende trening for hip hop og breakdance, men med mer variert innhold.

Her lærer elevene enkle elementer og grunnleggende øvelser fra breakdance og hip hop sammen med øvelser for å utvikle koordinasjon, balanse, styrke, fleksibilitet, musikalitet og kreativitet. Vi legger vekt på at elevene skal få utfolde seg og oppleve danseglede. Kursene passer både for gutter og jenter.

Antrekk og utstyr i timene:

Joggesko eller liknende, treningsbukse og t-shirt/genser.

Minibreak 6-7 år 
Les mer om Minibreak her

Juniorbreak fra 8 år 

Juniorbreak er forberedende trening for breakdance med mer variert innhold. Her lærer elevene grunnleggende øvelser fra breakdance sammen med øvelser for å utvikle koordinasjon, balanse, styrke, fleksibilitet, musikalitet og kreativitet. Vi legger vekt på at elevene skal få utfolde seg og oppleve danseglede. Kursene passer for både gutter og jenter. 

Kontakt

Suzanne Bjørneboe, avdelingsleder teater, visuell kunst og dans
E-post:
Telefon: 66 76 81 18/952 18 335

eller

Marianne Schwarz
Teamkoordinator dans
Telefon: 66 90 94 70
E-post: