Klassisk ballett

Klassisk ballett ved kulturskolen

Klassisk ballett er en viktig kunstform i store deler av verden. Faste trinn, bevegelsesmønstre og oppbygging av timen er utviklet gjennom flere hundre år. Klassisk ballett-trening gir et godt grunnlag for alle danseformer.
Gjennom trening i klassisk ballett oppøves smidighet og styrke, kroppsbevissthet, holdning og spenst. Dessuten utvikles konsentrasjon, utholdenhet og musikalitet.   På de første nivåene legger vi også stor vekt på øvelser som utvikler kreativitet og danseglede hos elevene.

Nivåene

I klassisk ballett er nivåene angitt med tall og ikke med alder. Det første nivået er for 7-åringer og heter Klassisk ballett 1.

Nivåene fortsetter så videre opp til 12.  På de de to første nivåene starter man etter alder. Videre oppover må man følge den gruppen som passer i ferdighetsnivå. Fra nivå 5 og oppover anbefaler vi at elevene trener ballett minst 2 ganger pr uke.

Tåspisstrening

Når man kan begynne med tåspissdans er avhengig av hvor lenge man har danset, samt styrke i føtter og ankler. Elever som har fulgt nivåene oppover og trener minst 2 ballettklasser pr uke, vil normalt kunne starte med tåspissdans fra ca. 12 års alder. Elevene får skriftlig informasjon om dette når de er klare for å begynne å trene med tåspiss-sko.

Antrekk og utstyr i timene

Vi anbefaler å bruke ballettdrakt, tynne strømper i lys farge og ballettsko. Håret bør være stramt oppsatt.

På nivå 1 og 2 kan elevene bruke gymsokker eller sklisikre sokker, som sitter godt på foten. Fra og med nivå 3 bør elevene ha på seg myke ballettsko i timene.

Kontakt

Suzanne Bjørneboe, avdelingsleder teater, visuell kunst og dans
E-post:
Telefon: 66 76 81 18/952 18 335

eller

Marianne Schwarz
Teamkoordinator dans
Telefon: 66 90 94 70
E-post: