Moderne dans og samtidsdans

Moderne dans ved Asker kulturskole

Moderne dans og samtidsdans

Danseformen har sin opprinnelse fra tidlig i vårt århundre, og oppsto som en reaksjon mot den klassiske balletten. Det er flere ulike retninger innen moderne dans i dag. Karakteristisk for denne dansestilen er blant annet avspenning og bruk av tyngdekraft, samt kontakt med gulvet. Det brukes vanligvis ikke sko i moderne dans.

Moderne dans er en spennende og kraftfull danseform, som utfordrer kroppens bevegelsesmuligheter. Det brukes variert musikk i flere sjangere og mye instrumentalmusikk. Vi anbefaler at du er 12-13 år før du begynner å trene denne teknikken.

Samtidsdans

Samtidsdansen sees på som en videreutvikling av den moderne dansen. Med mange forskjellige retninger og stor variasjon, er det en levende dansestil som hele tiden er i utvikling. Dansestilen har et sterkt fokus på personen som danser, på improvisasjon og utvikling av eget danserisk uttrykk. I denne timen vil vi ha mye fokus på improvisasjonsteknikker og metoder for å videreutvikle din egen måte å danse på.

Timen passer godt for deg som ønsker å satse videre på dans, og for deg som har lyst til å lære mer om improvisasjon og om å lage dans selv.

Kontakt

Suzanne Bjørneboe, avdelingsleder teater, visuell kunst og dans
E-post:
Telefon: 66 76 81 18 / 952 18 335

eller

Marianne Schwarz
Teamkoordinator dans
Telefon: 66 90 94 70
E-post: