Keramikk

Keramikkundervisningen gir innføring i de mest grunnleggende formingsteknikkene for nybegynnere, og fordypning og videreutvikling for de mer erfarne.

Andre visuell kunst

Keramikk
Foto: Vi fritid/Godt sagt
Alder 9-19 år.
Dag og sted

Undervisningen foregår onsdager på Borgen.

Pris

5 770 kroner per undervisningsår.

Keramikk betyr "Leire som brennes". Dette fagområdet gir muligheter for livslang forskning. Ved å jobbe med keramikk lærer elevene å være åpne for det tilfeldige og uforutsigbare. Faget krever tålmodighet gjennom hele prosessen, helt fram til det magiske øyeblikket når ovnen åpnes.

Nybegynnere får innføring i de mest grunnleggende formingsteknikker, blant annet plateteknikk, modellering av figurer og pølseteknikk. Elevene skal arbeide med ulike teknikker for overflatebehandling, både i form av påføring av keramiske farger og preging med ulike redskaper. 

For de mer erfarne elevene har fordypning i teknikk et større fokus. På keramikk 2 er det et mål at elevene skal få muligheten til å utvikle sitt unike uttrykk, og det oppfordres til eksperimentering og utforskning. Prøving og feiling gir mulighet for å komme nærmere materialets og elevens fulle potensiale. 

Varighet

Undervisningsåret går over 35 uker og følger grunnskolens ferie- og fridager.

Kontakt

Suzanne Bjørneboe, avdelingsleder teater, visuell kunst og dans
E-post:
Telefon: 66 76 81 18/952 18 335