Turtilbud til 5.trinn

Kulturhistorisk seiltur med et tradisjonsskip

Asker kommunes skoleskip "God Bør" er en Nordlandsfembøring på 50 fot, bygget helt i furu. Vi på Sjøskolen tar hver vår og høst med oss mange klasser fra barneskoler på tur med båten vår. På turen vil to av Sjøskolens lærere og tre til fire elever fra ungdomsskolen hjelpe dere til å bli vårt dyktige mannskap.

På denne turen legger vi inn en del sjømannskap slik at elevene selv deltar i roing, seiling, fortøyning, lasting med taljer etc. 

Rotur

Påmelding

Send en e-post til med navn på skole, klassetrinn, antall og hvilken tur dere ønsker, så sender vi et tilbud tilbake.

For klasser som skal på tur med oss

Før turen er det noen praktiske ting dere bør være klar over.

Hvor?

"God Bør" ligger i Maudbukta i Vollen. Maudbukta er den første bukta utenfor hurtigbåtkaia her i Vollen. Båten vår ligger fortøyd utenfor Oslofjordmuseet. Syklene  kan dere sette ved det store båthuset til «God Bør».

Flytevester

Når vi drar på tur må alle om bord ha på seg flyteplagg. Vi tar maksimalt med 24 personer på turene våre, ved siden av oss fra Sjøskolen. Vi har vester til alle, både store og små. Hvis noen foretrekker å ha med seg sin egen vest, er det greit for oss. 

Klær

På tur på Oslofjorden må vi være forberedt på forskjellig vær. "God Bør" har plass til oss alle, men all plassen er utendørs. Alle må ha med seg varmt og litt "røft" tøy. Det kan blåse kaldt på fjorden selv om været er fint. Båten vedlikeholdes på tradisjonelt vis med linolje og tjære. Dette kan sette flekker på lyst tøy. Vi har hatt fine turer selv på dager med mye regn. Vi på Sjøskolen har alltid med oss ordentlig regntøy og anbefaler alle om bord det samme.

Mat og drikke

Det er lurt å ha med seg ordentlig matpakke, de fleste blir sultne av å være ute på fjorden. Unngå for mye drikke før vi drar, toalettmulighetene om bord er begrensede. Alle turene våre har et tema som kan brukes innenfor klassens læreplaner.  

Vi gleder oss til å ta dere med på tur.
Vennlig hilsen oss på Sjøskolen.