Informasjon om koronapandemien og vaksinering i Asker

Les om smittesituasjonen og registrer deg for vaksinering

Turtilbud til 5.trinn

Fisketur

Fisketur på Oslofjorden med den tradisjonelle fiskebåten "God Bør". Vi trekker garn, fisker med juksa, sløyer og tilbereder fisk og lærer om marinbiologi.

Kulturhistorisk seiltur med et tradisjonsskip

Klassen får en opplevelse av fembøringen "God Bør" i bruk. Denne båten er bygget på tradisjonelt vis og vedlikeholdes etter gamle metoder med naturmaterialer. I denne turen legger vi inn en del sjømannskap slik at elevene selv deltar i roing, seiling, fortøyning, lasting med taljer etc.

Rotur

Kalktur

Fasaden på Akershus festning ble murt opp med kalk fra Asker og Bærums bygdeovner. Kalken ble fraktet til Oslo med skip. Dette er en tur som tar utgangspunkt i Asker og Bærums mange kalkovner som produserte byggemateriale til bl. a. Akershus festning. Elevene besøker ovner langs strendene og får et innblikk i hva bygdeovnene betydde for bygdene våre. Vi ser på vår lokale geologi som var forutsetningen for denne virksomheten. Vi forutsetter at elevene har jobbet noe med emnet ”Landet blir til” og har en viss forståelse av sedimentære bergarter. Etter denne turen som seiles med God Bør skal klassen besøke Akershus festning og se på de gamle murene.

Påmelding

Send en e-post til med navn på skole, klassetrinn, antall og hvilken tur dere ønsker, så sender vi et tilbud tilbake.

Viktig informasjon til de som skal være med på tur.