Få hjelp til å håndtere begynnende rus- og avhengighetsproblemer

Er du eller noen du kjenner i ferd med å utvikle et usunt forhold til rusmidler som alkohol, illegale rusmidler, eller andre avhengigheter som spill og gaming?

Kort fortalt

Det er ofte en glidende overgang fra at noe er en vane, til at det blir en uvane og til det utvikler seg til avhengighet. Ofte merker vi det ikke selv i begynnelsen, men får kanskje tilbakemelding fra de rundt oss på at det blir for mye.

Årsakene til at noen utvikler uvaner og avhengighet er mange og sammensatte. Når rusen eller gamingen styrer og vi mister kontrollen, kan det være lurt å snakke med noen.

Vi har ulike tilbud til deg som står i fare for eller har utviklet skadelig bruk av alkohol.  medikamenter, illegale rusmidler eller andre begynnende avhengigheter som for eksempel gaming, og som ønsker å trappe ned eller slutte med det du bruker. Vi tilbyr samtidig behandling ved lettere psykiske helseutfordringer som begynnende angst og nedstemthet.

Du trenger ikke henvisning fra lege, og tjenesten er gratis. Pårørende kan også ta kontakt.

Ved behov for akutt hjelp; ta kontakt med fastlegen din eller legevakten.

 

Tilbud fra oss

Digitalt kurs i mestring av rusutfordringer

For noen er det å ha avhengighetsutfordringer skambelagt og til hinder for å ta i mot hjelp. Vi har tilbud om digitalt kurs om mestring av rusutfordringer for deg som ønsker å redusere bruken av tabletter, alkohol eller andre rusmider. På det digitale kurset er ikke deltakerne synlige for hverandre.

Kurset er tilgjengelig på www.trigga.no og du får en innloggingskode når du melder deg på.

For å melde deg på kurs kan du ringe oss på telefon 47 68 82 39, eller sende oss en e-post til .

 

Assistert selvhjelp

Assistert selvhjelp er en nettbasert behandlingsform til hjelp ved ulike psykiske plager og begynnende avhengighetsproblematikk. Det er basert på metoden "veiledet selvhjelp", som har vist seg å ha god effekt på milde til moderate plager.

Effekten av Assistert selvhjelp er best når behandlingen gjennomføres med oppfølging av en fagperson. Dersom dette passer for deg, vil du få oppfølgning av oss på telefon, samtidig som du arbeider selvstendig med den nettbaserte behandlingen.

Verktøyene gir mulighet for å komme raskt i gang med effektiv behandling og praktiske øvelser. Du kan jobbe med oppgaver i fred og ro og når det passer best for deg.

Det kreves kun grunnleggende datakunnskaper, og det er mulig å bruke både mobil, nettbrett og PC.

Ta kontakt på telefon 47 68 82 39 eller send oss en e-post på .

Hasjavvenningsprogram (HAP)

Har bruk av cannabis blitt et problem for deg?

Hasjavvenningsprogrammet HAP er et samtaletilbud til deg som ønsker å slutte med, eller trappe ned bruken av cannabis. Tilbudet er også til deg som er usikker på om du vil slutte eller trappe ned, men som ønsker en kvalifisert samtalepartner eller rådgiver.

For å undersøke om dette er et tilbud for deg kan du ringe oss på telefon 47 68 82 39 eller sende oss en e-post til .

Individuelle samtaler

Vi tilbyr råd, veiledning og samtalebehandling ved behov.

Formålet er å gi tidlig hjelp, før du har fått store problemer på flere livsområder.

Behandlingen er basert på individuelle samtaler hvor vi jobber strukturert sammen med å kartlegge utfordringene dine, og jobbe mot mål i din behandlingsplan. Vi bruker ulike metoder basert på det som passer best for deg.

Vi kan også bistå med henvisning til tverrfaglig spesialisert rusbehandling i spesialisthelsetjenesten om du har behov for det.

For å undersøke om dette er et tilbud for deg kan du ringe oss på telefon 47 68 82 39.

Slik kommer du i kontakt med oss

Ring 47 68 82 39.

Telefontid: Mandag og tirsdag kl. 12.00 - 15.00. Onsdag og torsdag kl. 09.00 - 11.30.

Send e-post til (ikke skriv sensitiv informasjon som personnummer eller detaljert om sykdomshistorie).

Hva skjer når du tar kontakt med oss?

Når du tar kontakt med oss enten på telefon eller e-post, har vi en oppstartssamtale. Der snakker vi om hva som er viktig for deg, forteller om tilbudene vi har og sammen finner vi ut hva som er riktig hjelp - enten du ønsker å trappe ned, eller slutte med det du sliter med.

Mestringskurs

Den psykiske helsen vår er også viktig ved avhengighetsutfordringer.

Her er noen av våre tilbud innen begynnende psykiske helseutfordringer som nedstemthet, bekymring, stress og søvn.