Toalett i Holmsbu midlertidig stengt

Tekniske problemer gjør at vi må holde toalettet i Holmsbu gjestehavn stengt i en kortere periode.

Toalett i Bugta er åpen

Sætre gjestehavn stengt for anløp under Asker trebåtfestival

Gjestehavnen i Sætre er reservert for Asker trebåtfestival i perioden fredag 31. mai til og med søndag 2. juni. Det er ikke mulig å legge til med båt i gjestehavnen i denne perioden.

Asker trebåtfestival

Gjestehavner og småbåtplasser

Asker kommune har flere småbåt- og gjestehavner for fritidsbåter, og et kommunalt bryggeanlegg ved Holmenskjæret hvor båtgjester er velkomne til å fortøye.

Holmsbu gjestehavn med plass til mange båter
Holmsbu gjestehavn

Det er kommunal tilleggingsbrygge ved Holmenskjæret (båter med maksimal lengde 25 fot). Her er båtgjester velkomne til å ligge fortøyd i maks et døgn for å benytte tilbudene i området.

Kommunen drifter tre havner:

 • Filtvet havn ligger like sør for Filtvet fyr ved Ekrabukta i Oslofjorden. Den har 73 faste båtplasser. Det er ingen gjesteplasser i havnen. Det er vann og strøm på brygga, men ikke servicebygg. Oslofjorden fiskarlag disponerer plassene innenfor steinmoloen og trebrygga like utenfor ishuset.
 • Holmsbu havn ligger ved utløpet av Drammensfjorden. Der er det 250 faste plasser og 50 gjesteplasser. Det er kort vei til butikker, serveringsstedet og badestrender. Ved gjestehavnen er det servicebygg med dusj og toaletter, ett med HC-standard. Det er strøm og vann på bryggene. Havneavgift betales i automat. Det er lader for el-båt ved bryggen som ligger nærmest avfallsmottaket.
 • Sætre gjestehavn ligger nord i Sætre og har ca. 50 gjesteplasser og ingen faste båtplasser. Det er kort vei til butikker og serveringssteder. I tilknytning til havnen er det Servicebygg. På bryggen er det tilgang til strøm og vann. Havneavgift betales i automat.

Det er ikke mulig å forhåndsbestille plass i gjestehavnene.

Båthavnene er vinterstengt i perioden 1. november til 1. april.

Ordensregler for Sætre og Holmsbu gjestehavn

 • Båten skal være forsvarlig fortøyd og plassert i henhold til skilting. I Sætre er det tillatt med maksimalt to båter i bredden.
 • Havneavgift skal være betalt, enten på automat i havnene eller via appen til GoMarina . Man kan ikke ligge lengre enn tre døgn.
 • Båten skal være bebodd om natten.
 • Nattero fra kl 23. 
 • Brudd på reglene kan medføre bortvisning. 

Døgnleie Sætre og Holmsbu gjestehavner (maks tre døgn)

Døgnleie gjelder fra klokken 18.00

Størrelse

Pris i kroner

< 30 fot, per døgn

225

30 - 39 fot, per døgn

275

40 -49 fot, per døgn

345

> 49 fot, per døgn

470

Søke om eller endre fast båtplass i Holmsbu og Filtvet havn

Alle båtplassene er fordelt for i år. Hvis du ikke har fått båtplass, beholder du plassen på ventelisten. Dersom det blir ledige plasser i løpet av sesongen, blir disse fordelt fortløpende. De som får plass, får dette bekreftet på e-post.

Du kan søke om båtplass i Holmsbu eller Filtvet. Ved fordeling av båtplasser, er det følgende prioritering i henhold til vedtatt reglement: 

 1. Fastboende (bostedsadresse i folkeregisteret), med postnummer i Holmsbu/Rødtangen, Kana og Klokkarstua for Holmsbu havn – postnummer i Tofte og Filtvet for Filtvet havn.
 2. Hytte med eget gård/bruksnummer: Med postnummer i Holmsbu/Rødtangen, Kana og Klokkarstua for Holmsbu havn, postnummer i Tofte og Filtvet for Filtvet havn.
 3. Fastboende i Asker kommune
 4. Andre

Husk å legge inn bostedsadresse og hytteadresse i brukerprofilen.

 

Her søker du om båtplass (ekstern lenke til Havneweb)

Priser for leie av fast båtplass

Fast båtplass Filtvet og Holmsbu

Årsleie fast båtplass er kroner 3 220,- per breddemeter.

Kjekt å vite om leie av båtplass

Ta kontakt

Har du spørsmål til leie av båtplass eller lurer på noe om gjestehavnene i kommunen, ta kontakt:

 • E-post:
 • Havnevakt i Sætre og Holmsbu gjestehavn: 40 40 54 15.
 • Kontaktperson for båtplassene: 90 50 97 99.