Unngå lukt fra matavfallet

Sommer og varme kan føre til vond lukt fra avfallet. Det er flere ting du kan gjøre for å unngå dette.

bilde av renovasjonsarbeider

Fem tips for å unngå lukt

Ofte er det kombinasjonen av varme og fuktighet som fører til at avfallet lukter. Her er noen tips til hva du kan gjøre for å unngå vond lukt:

  1. Sørg for at avfallsbeholderne blir rengjort årlig. Dette gjelder spesielt beholderne til matavfall og restavfall. Om du ikke har mulighet til å gjøre dette selv, kan du bestille denne tjenesten (mot en tilleggskostnad) via kommunens innbyggertorg eller ved å sende en melding via appen Min Renovasjon. Dette kan bestilles i perioden fra mars og ut oktober.
  2. Plasser beholderne i skyggen, og med god avstand til naboens uteplass eller vindu.
  3. Kast gjerne brukte servietter og tørkepapir (uten såpe) i matavfallet. De vil suge til seg fuktighet slik at avfallet blir tørrere.
  4. La den grønne kurven til matavfall stå uten lokk. Det vil også føre til mindre fuktighet i matavfallet, og dermed mindre lukt.
  5. Bytt posen til matavfall ofte og knyt godt igjen så ingenting renner ut. Er du bekymret for om posen kommer til å revne, bruk gjerne dobbel pose.
  6. Bestill ekstratømming av mat- og restavfall ved behov. I månedene juni, juli og august er det mulig å bestille ukentlig tømming av mat- og restavfall (mot en tilleggskostnad). Det er også mulig å bestille én enkelt ekstratømming ved behov. Dette kan du bestille ved å , ring oss på 66 70 00 00. eller via appen Min renovasjon.

Prisene for rengjøring og ekstratømming finner du her.

Tips ved rengjøring av avfallsbeholdere

Om du vasker beholderne selv, er det lurt å gjøre dette rett etter tømming. Neste tømmedag finner du i vår digitale tømmekalender eller i appen Min Renovasjon.

Spyl innsiden og vask med grønnsåpe eller salmiakk, særlig om det lukter skikkelig ille. Sett gjerne beholderen på hodet når du er ferdig, slik at alt vannet renner ut. Sørg for at beholderen er helt tørr før du begynner å bruke den igjen. Et alternativ er å legge litt avispapir i bunnen.

Lykke til!