Oppdatert informasjon om koronaviruset. Information on coronavirus.

Informasjonssider om koronasituasjonen i Asker / corona in Asker.

Søke om sanitærabonnement

Skal du sette opp et bygg som krever tilkobling til vann og avløp, må du søke om sanitærabonnement og få dette godkjent før du kan få igangsettingstillatelse (IG).

For at du skal få vann og avløp inn i bygget ditt på en god og forsvarlig måte, må Asker kommune ha mottatt og godkjent

• søknad om tilknytning til offentlig vann og avløp
  • søknad om sanitærabonnement

Slik går du fram

Du må ta kontakt med et godkjent firma, for eksempel rørlegger eller entreprenør, som på vegne av deg håndterer søknadsprosessene og utfører anleggsarbeidet. Vi anbefaler at du henter inn tilbud fra flere firmaer. Du kan ikke søke som privatperson.

Vær oppmerksom på at søknaden om sanitærabonnement må være godkjent før søknad om tilknytning kan ferdigbehandles.

Send søknad i Geomatikk

Kundeportalen til Geomatikk er beregnet for rørleggerforetak, entreprenører og andre relaterte proffbrukere, og brukes til å søke om:

• tilknytning/utbedring av sanitæranlegg
  • innvendige sanitærinstallasjoner

I kundeportalen kan profesjonelle:

• Fylle ut søknad
  • Tegne direkte inn i kartet
  • Sjekke hvilke søknader du har sendt inn, og følge status
  • Sende ferdigmelding

Søk om sanitærabonnement.

Trenger du hjelp til å bruke kundeportalen, ta kontakt med supporttjenesten til Geomatikk.

Naboeiendommer og private anlegg

Dersom dine planer involverer naboeiendommer eller bygninger, eller gjelder tilknytning til privat vann- og avløpsanlegg, må du ha tillatelse fra eier(e).

En skriftlig erklæring på dette krever tinglysing, og kopi av denne må ligge ved søknad om sanitærabonnement. Se skjemaer for bruk til tinglysning.

Tilknytning og årsgebyr kommer i tillegg

Eier(e) av eiendommen eller huseier(e) må bekoste arbeidet med å legge avløpsledningene. Vi anbefaler at du innhenter tilbud fra flere godkjente firmaer.

Ved tilknytning til kommunal avløpsledning må eier(e) av eiendommen, eller huseier(e) betale et tilknytningsgebyr. Deretter løper årlige kommunale avgifter. Dette i henhold til Forskrift om vann- og avløpsgebyrer i Asker kommune.

Bestilling av vannmåler

Alle husstander som er tilknyttet vann og avløp i Asker kommune må ha vannmåler. Les mer om bestilling av vannmåler.