Jobber for Kirkens Feltarbeids bruktbutikk

– Det blir ikke billig! spøker kjøpmann Ove Hansen når Frivillighetsmagasinet ber om et intervju.

Ove Hansen i Bra Brukt
– Jeg vil fortsette med frivillig arbeid for Kirkens Feltarbeid så lenge de vil ha meg – jeg stortrives, sier Ove Hansen. Foto: Vibeke Glosli.

Ove Hansen jobber tre dager i uka som frivillig medarbeider hos Bra Brukt, som er Kirkens Feltarbeids bruktbutikk i Asker sentrum. Én dag i uka er han også å finne i produksjonslokalene til Feltarbeidets lysfabrikk i Heggedal.

– Tidligere jobbet jeg i mer enn 60 år i forskjellige butikker i Asker, forteller Ove Hansen.

Kjøpmann Hansen

Som ung danske fikk Ove høre av en bekjent at det var så koselig i Norge. Han dro fra Jylland til Asker, fast bestemt på å prøve seg i ett år her oppe.

Så ble det mer.

Ove fikk jobb hos kjøpmann Kalager i Asker sentrum.

– Der jeg traff kona mi Bjørg, smiler han.  

Etter 10 år hos Kalager fikk Ove Hansen jobb som bestyrer i matbutikken på Høn. Deretter var han butikksjef på Torshov, før han fikk ansvar for Lorentzen i Asker og senere på Løkketangen.

I 1982 overtok han og Bjørg butikken til Syrdal ved Slemmestadveien på Blakstad, en butikk de solgte til Bunnpris etter 21 år – i 2003.

– Det har jeg ikke angret på, forteller Ove Hansen.

– Jeg er glad for å kunne fortsette å jobbe. Det er så godt å ha noe meningsfylt å gjøre.

Aktiv pensjonist

Ove begynte som frivillig medarbeider i Kirkens Feltarbeids bruktbutikk i 2008, etter først å ha vært hos Den Glade Baker i fem år.

– Kona mi jobbet på varmestua like ved, så vi fikk begge arbeide for Kirkens Feltarbeid.

Sist høst flyttet Feltarbeidets bruktbutikk inn i nye lokaler rett ved Trekanten kjøpesenter. Hit kommer folk med gjenstander som kan selges videre. Hele overskuddet av salget går til Kirkens Feltarbeid.

– Jobben min som frivillig i Bra Brukt består i å ta imot det som blir levert inn til oss. Jeg priser gjenstandene og setter dem i hyllene, og jeg ekspederer kunder. Min drivkraft er å få lov til å være ute blant folk. Jeg kjenner mange folk, og mange vet hvem jeg er. Det synes jeg er veldig hyggelig, sier Ove Hansen, som nærmer seg 88 år.