Informasjon om koronapandemien og vaksinering i Asker

Les om smittesituasjonen og registrer deg for vaksinering.

Asker som reiselivsdestinasjon

Torsdag 3. juni gikk startskuddet for å sette opplevelsesnæringene i Asker på turistkartet, et samarbeid mellom kommune, næringsliv, lag og foreninger.

Bilde av blomster og båthavn

Destinasjon Asker: Sammen med næringsliv, frivillige lag og foreninger og andre interesserte, skal det nå lages en langsiktig plan for hvordan Asker skal bli en attraktiv reiselivsdestinasjon. Både blant kommunens egne 95 000 innbyggere, men også blant de rundt 2,2 millioner innbyggerne i nærliggende kommuner.

173 kilometer kystlinje

I Asker står opplevelsene og nytelsene i kø. Med 173 kilometer kystlinje, ligger kommunens vakre strender og badeplasser som perler på en snor. Sommer som vinter er Asker et av de beste frilufts- og rekreasjonsområdene på Østlandet, med varierte skog- og markområder, oldtids- og kyststier, og ikke minst flere enn 20 naturreservater.

Ordfører Lene Conradi ønsker at enda flere skal få øynene opp for kommunens mange perler.

- Asker er en attraktiv feriedestinasjon, både for hyttefolk og turister som kommer hit fra andre steder, men også for oss som bor her. Vår lange kystlinje og varierte natur byr på flotte friluftsopplevelser. Samtidig har vi et mangfold av opplevelser slik som spisesteder, besøksgårder, aktiviteter, kunst og kultur og et rikt handels- og næringsliv, understreker ordfører Lene Conradi. Hun åpner det digitale møtet som markerer starten på arbeidet med bygge Asker som reiselivsdestinasjon.

Bærekraft og kortreist kvalitet

Ordføreren peker på at med denne planen styrkes samarbeidet mellom kommunen og de mange ulike aktørene, slik at man i felleskap utvikler et bærekraftig reiseliv, der kortreist kvalitet står i sentrum.

- Med et styrket samarbeid mellom de ulike stedene i kommunen, blir det også enklere å vise alt det flotte kommunen har å by på, forklarer Ann Kristin Hagby, rådgiver for reiseliv og opplevelsesnæring i Asker kommune.

Attraktiv reiselivsdestinasjon

Torsdag 3. mai var det digital oppstartsmarkering for arbeidet med å utarbeide en «handlingsplan for opplevelsesnæringene basert på kystkultur, historie og reiseliv», sammen med næringsliv, lag og foreninger i kommunen.

Møtet ble strømmet fra Asker kulturhus, og var et samarbeid mellom Asker kommune og Asker Næringsforening. Konferansier Marte Stokstad ledet deltakerne gjennom en inspirerende time sammen med representanter fra opplevelsesnæringen på Askerhalvøya.

Se opptak fra webinaret